От х:

Днес в x:

Шест проекта на община Борино под въпрос заради блокирани пари в КТБ


Над 900 хил. лв.  на Община Борино са блокирани в сметка в КТБ. Кметът на най-малката община в Смолянска област Октай Алиев потвърди, че парите са авансово финансиране по европейски проекти.  Според Алиев сумата в сметката във фалиралата банка е около 45 процента от годишния бюджет на общината. 

В сметката на общината в КТБ са преведените от Фонд „Земеделие” авансови плащания по шест инфраструктурни проекта, включващи рехабилитация на пътища, реконструкция на ВиК мрежа, изграждане на пречиствателна станция.За да продължи изпълнението на шестте инфраструктурни проекта по Оперативна програма „Развитие на селските райони”, общината е изтеглила 823 хил. лв. безлихвен заем от Министерството на финансите, с който да продължи изпълнението на обектите.Заемът е отпуснат от МФ по време на служебния кабинет.

Общината трябва да възстанови заема до 19 декември според информация от местната администрация. Кметът Октай Алиев засега се въздържа от прогнози какви могат да бъдат последствията, ако Борино загуби сумата от сметката си в банката, за която БНБ има решение за отнемане на лиценза.

СмолянБГвести.нет

 
 
Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

Последни новини