От х:

Днес в x:

Радан Кънев: Натискът за назначение е огромен

Никой не бива да бъде спокоен. Нито в парламента, нито в министерствата. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в ефира на БНТ. По думите му парламентът и кабинетът нямат нито 300, нито 100 дни на разположение. Те имат много малко време да покажат, че са се отървали от партизанщината.

Едно от лицата на Реформаторския блок разказа, че в последните дни е пътувал из България и му е направило впечатление, че "натискът за назначения и директният корупционен натиск е огромен".

"Търсят се хора, които са участвали в схеми. Цялата тази мрежа, с която е обрасла България, много лесно се пренася от една власт към друга. Много хора очакват да си намерят работа покрай властта - от най-ниски нива до най-високи", посочи Кънев.

Той определи решението си да не влезе в изпълнителната власт като стратегическо. По този начин едно от лицата на Реформаторския блок изказало да покаже, че не всичко преди и след изборите е борба за постове.

Освен това парламентът много опостял откъм силни политици. В тази връзка Кънев коментира, че има намерение да бъде и гарант за това, че мнозинството ще бъде налице, когато се гласуват важни промени - например съдебната реформа.

В момента по отношение на назначенията ГЕРБ и Реформаторите са постигнали съгласие. Кънев увери, че дясното обединение няма да мълчи с някоя кандидатура, с която не е съгласно.

В България се забелязва икономическа активност. Хората искат да правят пари, но очакват да видят в държавата приятел, а не враг, каза още Кънев. Той защити избора на Божидар Лукарски за министър на икономиката с думите, че на Запад е честа практика хора с неикономическо образование да бъдат министри на икономиката.

Лукарски е министър в много важен ресор - от него зависи инвестиционната активност, търговията на стоки с възможна двойна употреба и тн, коментира още лидерът на ДСБ. Той защити съпартиеца си, заявявайки че поредицата от публични грешки може да бъде отдадена на липсата на публичен опит.

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Go
    goliam_praz
    11 -1
    10:19, 12 ное 2014
    Тва хубоу че беше бат Бойко да та направи човек иначе щеше да си сидиш заврян в някоя миша дупка.Най-мразя мишки като вземат да се пъчат и да са правят на голема работа
  • 2
    13
    1357
    2 -1
    16:09, 12 ное 2014
    А нашият Станиславчо и Стефчо Димитровградски как ще се реализират?Май там финикийският натиск беше много сериозен.Защо Рамадан Деформаторски мълчи?
Последни новини