От х:

Днес в x:

ВИДЕО: Сагата за незаконният избор на кмет в Перник продължава да се заплита. Вижте как ЦИК взима решение за избора на тъмно

Скандалът с незаконният избор на кмет на гр. Перник продължава да се заплита.

От видеозапис на заседанието на ЦИК, публикуван на сайта на комисията става ясно, че докладващата на случая въобще не се е опитала да вникне в казуса и да разбере кога точно е започнал и кога изтича мандатът на бившият вече кмет на Перник, Росица Янакиева.

Докладчикът се позовава и на писмо, получено от главният секретар на Президента на Република България, в което се твърди, че трябва да се приложат разпоредбите на чл. 42 ал. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, тоест - изборът на кмет да стане от ОС, а не чрез частични общински избори.

Разисквания по казуса в комисията няма. Водещата открива разискванията и веднага след това ги закрива поради липса на желаещи да вземат участие в тях. След това водещата прави нещо наистина скандално: Тя изключва звука в залата и в следващата около една минута разговорите по казуса с избора в Перник се провежда без звукозапис!

Какво са си казали членовете на ЦИК по времето, когато звукозаписът е бил изключен за нас ще остане тайна. Новото тук е, че на светло излиза още една фигура, замесена случая и това е фигурата на Главния секретар на Президента!

Сагата с избора на кмет става все по-криминална. Да видим как и кога ще се разплете.

Скандалното видео можете да видите тук: http://youtu.be/bkxa6zyiHc0

 

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини