От х:

Днес в x:

„Рона“ с Голямата награда от фест на меда в Тасос

Танцовата формация "Рона" донесе в Хасково Голямата награда от Фестивала на меда на остров Тасос, който се проведе този уикенд. 

Седмината танцьори от хасковската формация заслужиха купата  за цялостно изпълнение и най-добър колектив, уточни ръководителят им Милена Налбантова.

Изпълнителите впечатлиха публиката с разнообразната си танцова програма от характерния, модерния, ориенталския, хип хоп, джаз и латино танц. Наред с другите танцьори, които се представиха във фолк танци, участниците от "Рона" грабнаха вниманието с динамиката, оригиналността и разнообразието в репертоара си.

Фестивалът на острова в южната ни съседка се провежда за 39-ти път. На форума се представя историята на меда, начинът му на производство, както и на всички пчелни продукти-от козметика, парфюмерия, сладка, до восъчни изделия на изкуството.

Всички гости и многолюдната публика имаха възможност да опитат от меда и да се докоснат до празничната атмосфера на острова. 

Този уикенд Виктория Ламбрева ще участва като специален гост на първия фестивал по ориенталски танци "Orient el Hob", организиран в Бургас. На 8-то издание на Международния танцов фестивал "Вълшебен свят" в Хасково, Виктория спечели ваучер за безплатно обучение на семинарите в рамките на фестивала при майсторите Мохамед Шахин от Египет, израелецът Орит Мафтсир, проф. Хасан Халил -Египет, рускинята Анастася Черновская  и Нейла от Беларус. Едиствен представител от България в авторитетното жури в конкурсната програма ще бъде хореографът на „Рона“ Милена Налбантова, която е първият лицензиран преподавател и съдия по бели денс в България, посланик на WADF (Световна Артистична Танцова Федерация).

След Бургас, "Рона" се отправя към Премиер Лятна Танцова Академия в Банско, където една седмица ще бъдат изучавани танцови техники, репертоар, театър танц, артистичен грим. Ще има и концерти за гражданите и гостите на курортния град, както и конна езда, риболов, туристически поход за участниците и много забавления.

Организатор на събитието, в което ще се включат деца от България и чужбина, е ръководителят Милена Налбантова.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини