От х:

Днес в x:

Футболът чака обещан милион за „А“ група

За червено-белите остават два мача до края на първенството

Имаме обещание от общината и бизнеса за финансиране на футболен клуб „Хасково 2009“ за влизане в „А“ група. Това каза членът на Управителния съвет Хакиф Хабил дни преди предпоследния мач от първенството на „Б“ група. Той уточни, че за влизането в елита ще са необходими около 1 200 000 – 1 300 000 лв. Според него сумата ще е необходима за цялостната издръжка на клуба, включително обновяването на стадиона на „Ямача“, както и за помощни игрища.

Тази неделя от 18 часа „Хасково“ ще приеме „Ботев“ Враца. Тогава ще могат да играят Васил Велев и Иван Скерлев, чиито наказания изтекоха. В отбора не липсват и контузени. За червено-белите това ще бъде трети мач в рамките на една седмица. „Надяваме се физически да издържим“, каза старши треньорът Димчо Ненов. „По-важно е да се възстановим психологически, да реализираме нашата игра и да търсим добър резултат за отбора“. Според него загубата от „Монтана“ се дължи главно на допусната тактическа грешка. „Случва се във футбола, така че няма от какво да се срамуваме. Аз съм доволен от момчетата, стараят се и дават каквото могат“, допълни той. Преди това „Хасково“ записа още две загуби – срещу „Спартак“ Варна и „Ботев“ Гълъбово.

След пораженията във футболните среди се породиха подозрения, че има търговия с мачове. „Аз изцяло заставам зад отбора и вярвам безпрекословно на момчетата. За мене това са несериозни неща“, каза наставникът. Той смята още, че тази година силите на отборите в групата са доста изравнени и се получават интересни резултати. „Много хора в Хасково футбола го разбират на масата, но той се играе на терена и там са истинските неща за мене“, категоричен бе той.

„Нека да не слагаме каруцата пред коня“, бе отговорът на Ненов на въпрос дали не е изключено „Хасково“ да стане вторият „Любимец“, който е в групата на изпадащите от елита. „Въпросът е ние да си свършим нашата работа и оттам нататък да мислим. Виждам че и настроенията в града са позитивни за влизане в „А“ група. Нека да изиграем последните два мача и тези неща после ще ги мислим“.

„В последните два мача очакваме победа от момчетата. Всичко е в нашите ръце. Ние си бием два мача и се класираме за „А“ група“. Това е целта, каза в заключение Хакиф Хабил.

Анета Кутелова

Хакиф Хабил и Димчо Ненов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини