От х:

Днес в x:

Увеличават се съдебните дела срещу иманярите в Кърджалийско

Делата срещу иманяри в Кърджалийския окръжен съд са се увеличили, а с една трета са намалели използваните специални разузнавателни средства през 2013 година спрямо предходната. Това отчете председателят на съдилището Георги Милушев на нарочна пресконференция.

По думите му 14 любители на заровени старинни ценности са били осъдени, като част от наказанията са ефективни.

Стана ясно, че за отчетния период с една трета са намалели използваните СРС в кърджалийския съдебен район в сравнение с 2012 година. Броят им от 164 се е свил на 118. Въз основа на тях са издадени 30 веществено документарлни средства. Съдия милушев посочи, че те щели да бъдат използвани едва догодина, а причината за това е, че са предназначени за сложни и тежки дела.

Очаква се през следващата година броят на заявените специални разузнавателни средства чувствително да спадне, защото те ще се заплащат от поръчителите, прогнозира съдия Милушев и даде пример с ДАНС, която трябва да се бръкне в своя блюджет , ако иска да подслушва някого.

Като цяло през 2013 година в Кърджалийския съдебен район се отчита чувствителен спад с 1800 на делата спрямо предходната година.

През 2013г. броят на постъпилите дела в съдилищата в съдебния район е бил 4 734, докато през предходната година той е бил 6 597. Намалението най-вече се дължало на общото постъпление на граждански дела - 2 834 през 2013г. срещу 4 694 през 2012г., обясни Милушев.

Източник: Дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини