От х:

Днес в x:

Полицаи стреляха, нападнати с колове от битовата престъпност

Полицейски служители били нападнати по време на операция за противодействие на битовата престъпност в оряховското село Селановци, при опит да арестуват водач, извършил нарушение, съобщи Радио Видин по информация на Областна дирекция на полицията във Враца.

Полицейски патрул подал сигнал за спиране на приближаващ се към тях товарен автомобил "Форд-Транзит", без регистрационни табели и данни за регистрация. Водачът на товарния автомобил не спрял на подадения сигнал и продължил движението си.

Полицейският патрул предприел преследване, с включени звуков и светлинни сигнали за спиране. Нарушителят отново не спрял и излязъл извън селото. Патрулиращите стреляли два пъти със стоп патрони, при което водачът сменил посоката на движението си, върнал се в селото и спрял на кръстовище.

При опит да задържат водача на автомобила, към полицейския автомобил се приближили двама души - А.К. и С.К., на 38 и 39 години, от с. Селановци, като вторият отправял закани и заплахи и тръгнал към полицаите с дървен кол в ръце. Последвало предупреждение, заканите не спрели и се наложило полицейските служители да възпроизведат втори предупредителен изстрел със стоп патрон във въздуха. Това отново не спряло агресивните действия на нападателите, които употребявали физическа сила, избутвали полицаите и умишлено ги възпрепятствали да изпълнят служебните си задължения. През това време водачът на автомобила успял да избяга и да се укрие.

Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа в РУП-Оряхово. Иззет е товарният автомобил "Форд Транзит". След полицейски проверки в къщи в с. Селановци, избягалият водач 35-годишният М.К. е открит в къщата на баща му. Намерен е и нерегистриран газов револвер.

За срок от 24 часа е задържан и водачът на автомобила. Образувано е досъдебно производство.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини