От х:

Днес в x:

Несторов още на работа, до края на февруари

Несторов още е на работа в общината

Считаният за уволнен шеф на дирекция социални дейности култура и спорт Васил Несторов още е на работа. „Поне до края на февруари“, разясни самият той на представянето на училищен проект на гимназията по дървообработване. Несторов наистина потвърди, че напуска, като от 3-ти февруари му тече предизвестието. Започвал друга работа, но не каза каква. По думите му сам е подал оставка още през януари по лични мотиви. Оставката му е била резюлирана от кмета Георги Иванов на 30 януари. Категорично не е заради батака с таксите за детски градини, отрече Несторов.

Според източници, пожелали анонимност, шефът на мегадирекцията в общината не информирал навреме градоначалника, че забавачките влачат 5 неизплатени месечни субсидии. Именно това довело до неразплащане на задълженията към доставчиците на храна, което пък бе формалният повод да се поиска увеличението на таксите за детски градини. Несторов каза, че е свел проблема до знанието на главния счетоводител / Живка Делчева б.а./ и оттук нататък ангажиментът е бил неин. Напускането му не е свързано и с инцидента в Старческия дом на Кенана, от 5 февруари, когато заради пожар в съня си се задушиха трима старци. Димът не е бил усетен заради липсата на задължителните иначе димни датчици. „Там си има директор, той отговаря“, уточни Несторов. Той потвърди изтеклата вече информация, че отговорничката за детските градини в общината Петронка Ганашева сменя пенсионираната директорка на 10-то ЦДГ Митра Георгиева. Нямал обаче информация кой я наследява. Все още не били ясни и имената на шестте директори, които трябва да бъдат съкратени покрай планираното за 1 април сливане на хасковските детски градини.

Междувременно пристигна още една новина за таксите за забавачки. Досега се смяташе, че отстъпката за второ дете или такова на самотна майка при малчуганите до 4 години, ще е минимална - от 50 на 40 лв. понеже към постоянната такса от 30 лв се добавя 50 % намаление само върху храната - 20 лв. Сега обаче е направена корекция, с която отстъпката наистина става наполовина - 25 лв, от цялата такса. Процентът ще се налага и върху постоянните 30 лв.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини