От х:

Днес в x:

Нападателят на Вики осъден за нелегално пресичане на границата

снимка: Интернет

Алжирецът Салахедин Бин Аладин ще лежи общо 11 месеца зад решетките и ще плати 300 лв. глоба заради нелегалното преминаване през българската граница, при това два пъти.

Салахедин Бин Аладин, който е и обвиняем в грабеж и опит за убийство на връстничката си Виктория Христова, е осъден миналия четвъртък от Районния съд в Свиленград на 8 месеца лишаване от свобода с парична санкция от 200 лв. Той е признат за виновен, че на 5-ти ноември е пресякъл нелегално границата на България при с. Вълче поле, общ. Любимец.

След като нападна и намушка с нож в столичен денонощен магазин Виктория през нощта на 2-ри срещу 3-ти ноември, алжирецът се изплъзна на униформените и успя да се скрие за близо три денонощия. По-късно следите му отведоха полицаите край граничната бразда с Гърция. На невиждана окупация от проверяващи беше подложено и граничното село Мезек, край което местни хора бяха забелязали беглеца.

В крайна сметка Салахедин беше заловен от гръцките полицаи близо до границата.

След влизането си нелегално в България преди около година алжирецът е бил осъден от Районния съд в Елхово. Присъдата му е 3 месечна условна с изпитателен срок от три години и глоба от 100 лв.

Заради това, че по време на изпитателния срок, Аладин е извършил повторно същото престъпление, условната му присъда става ефективна, а общият срок зад решетките става 11 месеца.

И двете присъди алжирецът трябва да излежи при първоначален “Строг режим” в затворническо общежитие от “Закрит тип”.

Аладин е все още подсъдим за нападението на Виктория Христова.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини