От х:

Днес в x:

Утвърдена търговска верига в Кърджали ни пробутва гранясали салами,чистят повърхността с оцет

Утвърдена верига за хранителни стоки в Кърджали системно предлага салами с изтекъл срок на годност. Магазинерките са принуждавани да почистват повърхността на колбасите с оцет за да премахнат гранясването. Това се прави предимно със саламите за широка употреба, защото тези от стандарта „Стара планина”обикновено са във вакумирани опаковки. Това споделиха за Кърджали бг вести служителки. Те се опасяват,че може да се стигне до натравяне на клиенти и отговорността да падне върху тях.

Магазинерки заявяват,че поради ниското качество на предлаганите колбаси опасността е съвсем реална.Почти всички салами,кренвирши и наденици,които купуваме като пушен и варен колбас,съдържат основно колагенови протеини от свински кожи,колагенов протеин от говежди кости,соеви гранули,алгинатна смес вместо сланина,нитратна смес и овкусители.Български производители правят жест към клиентите и слагат малки парченца месо, останали като остатъци по костите.

Специалисти твърдят, че вкарваните в колбасите заместители предполагат развитието на онкологични заболявания. Саламите ,произвеждани в България са абсолютно забранени за оперираните от сърдечно-съдови заболявания с поставени изкуствени клапи.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини