От х:

Днес в x:

Довършват мост, свързващ село Крум с квартал "Черноконево"?

Мостът между село Крум и кв.Черноконево не е довършен от години

Ангажимент за довършване на моста, който свързва димитровградското село Крум с квартал "Черноконево" е поела местната структура на БСП, стана ясно на пресконференция на детутатът от "Коалиция за България" Жара Пенева-Георгиева днес.

Основите на моста, които стоят в реката, са били предвидени за военно време, поясни общинският съветник Тодор Тодоров. По думите му, водени са разговори с военния министър Ангел Найденов и с министъра на енергетиката Драгомир Стойнев, както и с вр.и.д. областен управител Кадир Исов и кмета на Димитровград Иво Димов.

Всички те са реагирали положително на идеята, съоръжението да бъде довършено и да се съкрати пътя между Крум и Черноконево значително.

"Двете населени места са на 2 км. разстояние, а в момента, за да отидеш от едното място до другото изминаваш 20 км", каза Тодоров.

Той посочи, че при евентуална рехабитилация на пътя за кв."Мариино" над река Марица придвижването до кварталите ще се затрудни още повече, а довършването на моста е една добра алтернатива.

Предстои сега инициатива от страна на Общината, за да може евентуално догодина съоръжението да бъде готово. Уговорката е, че по него ще трябва да минават само лекотоварни автомобили, посочи Тодоров.

Депутатът от "Коалиция за България" Жара Пенева се е ангажирала да съдейства при решаването и на други местни въпроси. Пред министъра на отбраната Ангел Найденов, Пенева ще настоява военни имоти, които са неизползваеми да бъдат прехвърлени на Община Димитровград.

Съдействие за това е поискал кметът Иво Димов, както и за придобиване на земя в района на Химическата гимназия "Проф.д-р Асен Златаров". За това Пенева ще настоява пред регионалният министър Даниела Терзиева, като намеренията на местната власт са да направи там спортна площадка и басейн за спорт и отдих.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Съоръженията са потънали в бурени

Пресконфоренеция даде днес народният прадставител от "Коалиция за България" Жара Пенева -Георгиева
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини