От х:

Днес в x:

Петър Волгин избухна срещу „Протестна мрежа“

Петър Волгин избухна срещу „Протестна мрежа“. Въпреки че от новата формация обявиха, че няма да съставят партия, радио водещият им пожела успех в партийното строителство. „Днес активистите-протестъри щели да обявят, че създават партия. Знам, знам, те не използват тази дума, но всъщност именно за партия става въпрос. Абсолютно приветствам тази идея! Крайно време е "лицата на протеста" да спрат с лъжите за "самоорганизация", "самозараждане", "самофинансиране" и останалите "само не знам какво си". Да си направят това, към което отдавна ги влече - дясна партия, която фетишизира пазара, благоговее пред приватизацията и настоява пенсиите и заплатите да бъдат замразени, ако може за вечни времена. Ще се намерят и олигарси, които да подкрепят проекта (ако вече не са се намерили:) )

Тази дясна партия на активистите-протестъри със сигурност ще получи поне един мезонет в Реформаторския блок. Разбрах още, че във въпросната структура щяло да има "комуникатори", които да свеждат идеите на ръководството до простосмъртните граждани. Като чух тази дума, се сетих за безсмъртната реплика на героя на Тодор Колев във филма "Опасен чар": "Днес не се казва ще СТРОЯ кочина, днес се казва ще РЕАЛИЗИРАМ кочина!"

Не могат да излязат "комуникаторите" от NGO-жаргона и това си е. Тепърва предстои да разберат, че да печелиш кинти от чуждите донори с купешки фрази, не е същото като да имаш успех на изборите. Но пък активистите-протестъри наистина нямат друг избор освен партийното строителство. Като им спрат още една-две далавери, подобно на онази с "преброяването на делфините", съвсем ще останат без средства за препитание. Така че им желая успех в партийния градеж!“, написа Волгин във Фейсбук.

Източник: Преса

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини