От х:

Днес в x:

Режат изсъхнали и гнили дървета в парка

Огромен клон се отчупи от топола и е късмет, че нямаше никой на пейката под нея

От вчера започна санитарно прочистване на дърветата в градския парк. Орязват се изсъхнали клони и прогнили дънери. Утре акцията ще продължи в градинката пред пощата.

В парка има дървета, които според старите първомайци са на над 100 години, но никъде не е записано кога и какво се е залесявало. Само преди дни огромен клон се е отчупил от старата топола зад  паметника на антифашистите. Случката е станала вечерта, а свидетели били младежи, които седели на отсрещна пейка. Чудо е, че случилото се е станало вечерта, а не през деня когато на това място се събират майки с деца и възрастни хора.

Много от изсъхналите клони са на височина, до която общинската вишка не достига. За тяхното орязване е необходима по-сериозно техника.

Събраната по този начин дървесина ще се ползва през зимата в общински помещения, които се отопляват с печки или в читалището.

Освен прочистването на дърветата, от общината ще  боядисат съоръженията на три детски площадки – пред сградата на АПК, до магазин „Ропотамо“ и зад гарата. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини