От х:

Днес в x:

Празни места в гимназиите и след 3-то класиране, ще има 4-то

Голямото умуване продължава

36 свободни места в гимназиите в Хасковско остават и след записванията от 3-то класиране. В него участваха всички, които по една или друга причина не си намериха място в училищата с прием след 7-ми клас. Кандидатстваха дори и тези, които не си дадоха зор да участват в първо и второ класиране. На разположение им бяха 69 свободни места, включително хасковската Езикова и считаната доскоро за елитна Финансово стопанска гимназия.

От новия шанс се възползваха 33-ма души. Заявления за участие в третата пресявка бяха дали 37 души, но на 4-ма не стигнал бала за желаните места.

Нов опит за попълване на паралелките ще бъде направен в периода 22 - 26-ти юли, но на място – в самите училища с вакантни места. По закон, всяка паралелка която не е достигнала максимума си от 26 деца, трябва да обяви свободните бройки. За тях могат да кандидатстват всички, които са изкарали на приемните изпити оценки различни от 2. Едва ако не се появят мераклии, паралелките остават непопълнени, но броят на децата в тях не може да бъде по-малък от 18.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини