От х:

Днес в x:

Асеновец сложи ЦСКА и Левски в малкия си джоб

Снимка: Костадин Панов

Кой е отборът от “А”, “Б” и четирите “В” групи с най-дълга серия без загуба у дома? Този въпрос задава днес в свой материал Агениця БЛИЦ  и отговаря: "Въпрос с повишена трудност, който изисква търсене, прелистване на статистики и т.н. Съвсем логично не са нито ЦСКА и “Левски”, нито шампионите от Лудогорец (Разград). И в “Б” група не е търсеният от нас отбор".

"Тимът-рекордьор е "Асеновец" (Асеновград). В момента отборът е на четвърто място в Югоизточната “В” група с 49 точки, на 7 от лидера “Ботев” (Гълъбово). "Асеновец" не успява да стигне до “Б” група в последните двайсетина години, едва ли ще го направи и този сезон, но...постижението му е забележително", коментира агенцията.

За последно "Асеновец" загуби на своята крепост, стадион “Шипка” на 27 февруари 2011 година с 0:4 от “Ботев” (Пловдив) във “В” група. От тогава до сега тимът от Асеновград изигра 39 мача у дома, в които има 31 победи и 8 равенства. В момента нито един тим от “А”, “Б” или четирите “В” групи не може да се похвали с подобен рекорд, обобщава БЛИЦ.

Източник: Блиц

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини