От х:

Днес в x:

Телата на мъртвите излизат от гробовете. Хакерска атака

Не е вярно

Предупреждение за възкръсване на мъртъвци, които нападат живите, пуснаха хакери по местните телевизионни канали в американския щат Монтана.

Това станало възможно, след като електронните бандити проникнали в Системата за извънредно положение (EAS), по която се оповестява за опасност при природни бедствия или се излъчват директни обръщения на американския президент в случай на национална криза, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Апокалиптичното съобщение било предшествано от пронизителен дразнещ звук, типичен за подобни излъчвания, преди монотонен глас да отправи стряскащото послание: "Гражданските власти във вашия район съобщават, че телата на мъртвите излизат от гробовете и нападат живите. Не се приближавайте и не задържайте тези тела, тъй като те са особено опасни. Това предупреждение се отнася до всички населени райони, в които се получава. Сега прекратяваме излъчването, но дръжте приемниците си включени, за да чувате актуализираните новини".

Предупреждението е прекъснало програмите на четири местни телевизионни станции, твърди Синтия Томпсън от ABC10-CW5. "Става дума за проникване през "задната врата", т.е. хакерите са получили достъп до оборудването, използвано от EAS. Продължаваме да работим с експерти от федералните и щатските служби за сигурност по разследването на инцидента".

Подобно е било положението и с KRTV/KXLH, казва за медиите Хийт Хегем, шеф на новините на канала. Говорител на полицията в Грейт Фолс коментира, че е имало обаждания от отделни хора, но като цяло хакерската атака не е предизвикала паника сред населението. "Имахме четири обаждания. Проверихме ги. Е, нямаше ходещи мъртъвци по улиците."
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини