От х:

Днес в x:

17 °C

31 бика заклещени от 5 дни на между България и Турция

Тирът не може да влезе в Турция. Нито да се върне в България

31 латвийски бика от 5 дни са в ничията земя между България и Турция заради липсата на необходимите документи за транспорт на фирмата превозвач. Биковете пътували за Ирак но били спрени на турският пункт Капъ Куле, защото се оказало, че превозвачът няма транспортни разрешителни за пътуване през Турция. Куриозното е че биковете не могат да се върнат в в България, въпреки че вече са я прекосили надлъж и шир. 

Казусът възникнал преди 5 дни когато добичетата безпроблемно минават през граничен пункт Капитан Андреево на път за Турция. На отсрещният Капъ Куле обаче, турските гранични власти спират камиона със животните, заради липсващите разрешителни. Биковете се връщат в България, но сега пък биват спрени от българска страна. Причината е че от 1987-ма година у нас действа забрана за внос на чифтокопитни животни от Турция. А връщащите се бикове автоматично стават внос. Така, камионът с добичетата не може легално да бъде нито в България, нито в Турция и остава на 20-тина метра „ничия земя“ между двата пункта. 

Днес ветеринарите от хасковската агенция по безопасност на храните закупиха 360 кг фураж, понеже собствените запаси на превозвачът приключили. Не е ясно още колко време българските власти ще бъдат принудени да хранят биковете и за чия сметка ще са тези разходи. От турска страна потвърждават, че веднага ще разрешат транспорта, ако фирмата превозвач си извади необходимите документи. 

Транспортната фирма е със собственик германец, а шофьорите са поляци. Водачите на камиона обясниха, че нямали представа за липсващите документи. Надяват се шефовете им да извадят бързо необходимите разрешителни защото пропускали сроковете за доставка.

Пък и биковете били предназначени за колене. Заради принудителният престой и недостатъчната храна обаче, много от тях загубили телесно тегло, което би могло да доведе до отказ на поръчката, опасяват се шофьорите.

Камионът с 31 млади бика стоят на "ничия земя" между България и Турция
Животинките стоят от 5 дни заключени в камиона
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще бъде сравнително добър, но в случай че съумеете да не изразходвате енергията си за незначителни неща. Възможно е да чуете новина, която ще ви накара да се почувствате добре. Вечерта се заемете с нещо, което ще ви раздвижи.
09 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През по-голямата част от деня ще се занимавате със съществени неща, такива, с които да подобрите живота си. Деловите ви начинания ще продължат да ви държат в кондиция, отговорни и пробудени за всичко, от което бихте могли да спечелите. Подписаните споразумения ще ви осигурят добри печалби за в бъдеще.
09 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
По делови въпроси ще търсите контакти с хора, чиято сфера на интереси съвпада с вашата. Ще срещнете разбиране сред близките си, за голяма част от доходите в семейството заслугата е ваша. С логичните си анализи ще привлечете вниманието на важен за вас човек. Последващото развитие на събитията ще бъде във ваша полза.
09 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате планове, които ще подтикнат към конкретни действия. При някои от вас те ще са насочени в професионалната сфера, други ще търсят подходящи партньори или нова работа. Във всички случаи няма да ви бъде непосилно трудно, подготвени сте за по-сложни ситуации. Най-важно е да запазите присъствие на духа и в спокойна обстановка да вземате решенията си.
09 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате планове за разширяване на дейността си, но е по-добре да ги оставите за по-късен етап. Бъдете търпеливи, ще дойде и вашето време. Концентрирайте се върху друго, също интересно занимание. Подготвени сте и бихте могли да се разгърнете пълноценно на това ви поприще. Материални придобивки.
09 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Деловите срещи ще преминат успешно и ще можете да защитите в голяма степен интересите си. Заложете на уменията си да убеждавате и тактично насочвайте разговора в изгодната за вас посока. Ще напредвате, стига да не се колебаете дълго. Предстоящо пътуване, преместване или друго организирано мероприятие ще ви ангажира с организацията по него.
09 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
09 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отх-върляте задачите си. Финансовите ви възможности ще по-раснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
09 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не прекалявайте в старанието си да обяснявате на околните личните си проблеми. Каквито и да са те, всеки има нужда от малко спокойствие. Още повече, че повечето от вашите са въображаеми, затова не се учудвайте, ако не ви разбират. Можете да си бъдете взаимно полезни с човек, който е близък до вас, но с активни действия.
09 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Делови разговори и нова информация по развитието на конкретни проекти ще повишат интереса ви към тях. Занимаващите се с бизнес ще постигнат споразумение, с което ще ускорят финансова сделка или придвижат напред друга договореност. Дайте подкрепата си за някой, чиито проблем е от областта, в която сте силни.
09 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите сили и ще се измъкнете от една ситуация, като направите правилния избор. Отдайте заслуженото и на хората, които ви подкрепят и насърчават. Ако желаете да запазите вниманието на човека до себе си му покажете, че го уважавате и цените. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си.
09 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Гледайте на промените, като на добра възможност да се справите със затрудненията си. Правете го за доброто на всички онези, които обичате. С позитивното си присъствие ще подобрите климата в семейството. Не обвързаните ще постигнат съгласие с партньора си и ще направят сериозна крачка към общото си бъдеще.
09 юли 2020
Последни новини