От х:

Днес в x:

16 °C

31 бика заклещени от 5 дни на между България и Турция

Тирът не може да влезе в Турция. Нито да се върне в България

31 латвийски бика от 5 дни са в ничията земя между България и Турция заради липсата на необходимите документи за транспорт на фирмата превозвач. Биковете пътували за Ирак но били спрени на турският пункт Капъ Куле, защото се оказало, че превозвачът няма транспортни разрешителни за пътуване през Турция. Куриозното е че биковете не могат да се върнат в в България, въпреки че вече са я прекосили надлъж и шир. 

Казусът възникнал преди 5 дни когато добичетата безпроблемно минават през граничен пункт Капитан Андреево на път за Турция. На отсрещният Капъ Куле обаче, турските гранични власти спират камиона със животните, заради липсващите разрешителни. Биковете се връщат в България, но сега пък биват спрени от българска страна. Причината е че от 1987-ма година у нас действа забрана за внос на чифтокопитни животни от Турция. А връщащите се бикове автоматично стават внос. Така, камионът с добичетата не може легално да бъде нито в България, нито в Турция и остава на 20-тина метра „ничия земя“ между двата пункта. 

Днес ветеринарите от хасковската агенция по безопасност на храните закупиха 360 кг фураж, понеже собствените запаси на превозвачът приключили. Не е ясно още колко време българските власти ще бъдат принудени да хранят биковете и за чия сметка ще са тези разходи. От турска страна потвърждават, че веднага ще разрешат транспорта, ако фирмата превозвач си извади необходимите документи. 

Транспортната фирма е със собственик германец, а шофьорите са поляци. Водачите на камиона обясниха, че нямали представа за липсващите документи. Надяват се шефовете им да извадят бързо необходимите разрешителни защото пропускали сроковете за доставка.

Пък и биковете били предназначени за колене. Заради принудителният престой и недостатъчната храна обаче, много от тях загубили телесно тегло, което би могло да доведе до отказ на поръчката, опасяват се шофьорите.

Камионът с 31 млади бика стоят на "ничия земя" между България и Турция
Животинките стоят от 5 дни заключени в камиона
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 10.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
10 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
10 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
10 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
10 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
10 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
10 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
10 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
10 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
10 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
10 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
10 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
10 апр 2021
Последни новини