От х:

Днес в x:

Бившият пиар на ПП Диана Дамянова за аферата ''Корал'': Петков и Русев бяха съкровени приятели, нека се знае предисторията

Последният скандал с Кирил Петков, Лена Бориславова и сдружението „Да запазим Корал“ има много простички отговори. Кирил Петков е жертва на една висша промисъл на българския законодател, който задължава всеки влизащ във властта за броени дни да се откаже от фирмите си. Това е нещо много „гениално“, защото той веднага ги прехвърля на жена си, майка си, любовницата си, децата си, коментира в студиото на БНТ1 тази сутрин пиар експертът Диана Дамянова, която работеше за „Продължаваме промяната“ преди и през първия им мандат.

Дамянова коментира скандала с фалшифицирани документи от заседание на Управителния съвет на гражданското сдружение „Да запазим Корал“, което всъщност не е било проведено, но документът е бил нужен на Кирил Петков, за да може да бъде назначен за служебен министър на икономиката в кабинета на Стефан Янев през 2021 г.

„В Харвард не се преподават административни обучения и в ПП имаше един замах да не се спазват административните правила. Там има един стремеж на „Давай, давай, бързо да стане“, каза Дамянова.

Според нея, вместо да излиза с агрументи тип „А вие защо биете негрите“, ПП може да обясни, че подправянето е факт, но се е случило, защото например Петков е смятал, че е имал устното съгласие на останалите от Управителния съвет - вкл. на Атанас Руев, който алармира за фалшификация.

„Хората трябва да знаят предисторията“, каза Дамянова. Атанас Русев и Петков по думите ѝ били „съкровени“ приятели, а Русев дори помагал за кампанията на ПП през 2021 г.

След разследване на ДАНС и публикация в разлседващия сайт BIRD вчера прокуратурата обяви, че е разпитала десет души за подправяне на документи, сред които юристката Лена Бориславова от ПП. Към онази дата Бориславова е работела в адвокатска кантора и се твърди, че е извършила вписването на промяната.

„Те са носели две години пистолет в джоба си - зареден и без предпазител“, обобщи Дамянова ситуацията с ПП и двата големи скандала от последните дни - с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев и с „Да запазим Корал“.

„Това съм го говорила много пъти и с тях – когато се намираш в състояние, близко до криза, трябва да отговориш с „Да, нп...“ или „Не, но...“, защото всичко останало представлява един опит да заобиколиш фактите“, каза Дамянова.

Според нея не може да се допусне, че Лена Бориславова е подписала Русев в качеството си на адвокат, тъй като тя не е била негов адвокат и двамата не са се познавали.

От думите на Дамянова стана ясно още, че заради въпросния стил на бързане в кабинета „Петков“ е назначен заместник-министър на вътрешните работи без да бъде получено съгласието му за това.

„Аз много се смях, когато тази жена Мария Габриел написа списъка с едни хора, които беше сложила за министри без да ги пита, но ние същото направихме в ден номер три на кабинета на Кирил Петков, когато бяхме пропуснали или забравили да се обадим на заместник-министъра на вътрешните работи.

Не искам да ви казвам какви ПР- фликфлаци съм правила, за да успея да загася този скандал. Човекът, той беше много достоен, няма да ви кажа името му, той стана и каза „Аз не съм давал съгласие да участвам в този кабинет и не бих дал съгласие да участвам“, но там бързо го заметохме, защото тогава бяхме на гребена на вълната“, заяви Дамянова.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини