От х:

Днес в x:

Община Хасково трябва да плати 84 000 лева обезщетение за загинал при падане пешеходец

Осъдиха Община Хасково са плати 84 000 лева обезщетение на съпругата на пешеходец, който загина при падане. Това става ясно от решение на Окръжен съд – Хасково.

Инцидентът стана на 4 декември 2021 г. Същия ден сутринта 52-годишният мъж се е придвижвал по тротоара на булевард „Съединение“ край сградата „Лайф център“. Там тогава нямаше парапет и той е паднал от 1.50 метра височина. Той си удари главата и почина. По-късно там беше монтиран парапет.

Установено че, при инцидента хасковлията е бил в нетрезво състояние.

Освен обезщетението за причинени неимуществени вреди Община Хасково ще трябва да плати 8844 лева за адвокатско възнаграждение по делото, 3360 лева държавна такса и 350 лева разноски в производството.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    А.
    А.В.
    26 -3
    18:35, 19 апр 2024
    А защо общината (респективно ние), а не собственника на сградата, който е свалил нивото?
    Ако някой обикновен човек си беше свалил нивото на двора на 2м под нивото на тротоара, без да го осигури и някой падне, нямаше да е виновна общината, ама за собственника на тази сграда аршина е друг.
  • 2
    Ам
    Амжист Курдоколенков
    5 -15
    18:51, 19 апр 2024
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
    Ва
    Васко
    7 -1
    22:01, 19 апр 2024
    Аз още като я построиха тази сграда, предрекох че някой ще умре там. Сега другото място където някой ще умре е светофара на Раковски и Дунав. Миналия ден стърчат кабелите с ваго клемите, седят до него двама катаджии - мъж и жена. Викам й на тая, извикайте някой да затвори кабелите, че някой ще пътладяса, а тя ме гледа като теле в железница. Освен това бях споменал за времето, което е недостатъчно да мине пешеходец с увреждане и имаше статия, че от общината отговорили, че времето е достатъчно - не знам си колко секунди. Та като пукне и някой инвалид или възрастен човек, ударен там докато пресича, друга песен ще се запее.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини