От х:

Днес в x:

Главчев призова президента Радев „да си изпълни задълженията по Конституция“

Служебният министър Димитър Главчев призова от Брюксел президента Радев „да си свърши задълженията по Конституция“. Премиерът е в белгийската столица, където се включи в извънредното заседание на Европейския съвет по обсъждането на новия пакт за европейската конкурентоспособност, отношенията Европейски съюз-Турция, ситуацията в Украйна и в Близкия Изток.

По-рано президентът Радев обяви, че ще покани премир-министъра в петък, за да обсъдят предложените от него замени на министър в новоназначения служебен кабинет. За по-малко от 24 часа Главчев предложи служебният външен министър Стефан Димитров да бъде заменен от депутата от ГЕРБ Даниел Митов. Непосредствено и изненадващо след това дойде и предложението му министъра на земеделието и храните Кирил Вътев, когото запази на поста заедно с други трима от редовния кабинет на ПП-ДБ, да бъде сменен от настоящия шеф на ДФ „Земеделие Георги Тахов.

„България не може да бъде в решим на изчакване. Два дни са твърде дълго време, а изборите чака на вратата. Външно министерство има много сериозна роля по организиране на изборите“, каза Главчев. Той категорично обяви, че решенията за смяна на министри в кабинета му, които е подал като предложения и чака от държавния глава одобрението с указ, са лично негови.

Главчев подчерта още, че предлага смяната на двамата министри, тъй като им няма доверие, защото не могат да работят на оборотите, на които той очаква. „Искам непрекъсната комуникация и бързи решения и това се отнася за всички министри. Нямаме време за изчакване“, посочи още служебният премиер.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини