От х:

Днес в x:

Акценти по Viasat през месец май

Великата китайска стена с Аш Дайкс / Viasat Explore

Премиера от сряда 1 май в 22:50 ч.

Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Жанр: Документален/ риалити/приключения/ експедиции/ древна история

Оригинално заглавие: The Great Wall of China with Ash Dykes

Година: 2023

Екстремният спортист Аш Дайкс от Обединеното кралство, носител на три световни рекорда, представя най-новото си приключение - монументално пътешествие по Великата китайска стена, която е с дължина 21 000 километра. Аш е преодолял различни изпитания, като например да прекоси сам пустинята Гоби и да се ориентира сред гъстата джунгла на Мадагаскар, но остава изумен от огромните размери на Великата стена, докато в продължение на два и половина месеца изследва Националния културен парк на Китай, разглежда разнообразното наследство на тази стена, продукт на хилядолетно развитие, и среща местни жители, чийто живот е
тясно свързан с този на стената, научавайки за тяхната култура и традиции. Аш лети над емблематичната структура, проучва нейния произход и дори се гмурка до потопени части на това древно чудо, като се възползва от уникалната възможност да разкрие мистериите и красотата на Великата китайска стена, давайки воля на страстта си към изследването и откривателството.

Дълбините на Австралия / Viasat Nature



Премиера от събота 4 май в 21:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Жанр: Документален/ природонаучен/експедиции/ научен

Оригинално заглавие: Deep Dive Australia

Година: 2023

От двуинчови новоизлюпени костенурки  до 24-метрови сини китове, Австралия е дом на най-разнообразните и очарователни морски животни на планетата. По време на този сериал водещата - биоложката Лизи Дейли - потегля на епично пътуване от студените води по бреговете на Южна Австралия до тропическите рифове на северен  Куинсланд и дивите течения на Западна Австралия. Докато пътува по крайбрежието, за да изследва някои от най-богатите на живот и най-изолирани морета в света, Лизи среща множество невероятни същества и невероятните хора, които ги защитават. Консултирайки се с морски специалисти и местни рейнджъри, Лизи достига до изключителни прозрения относно уникалната екология на Австралия, докато открива какво прави тези води толкова специални.

Древни мегаполиси / Viasat History



Премиера от вторник 7 май в 22:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Жанр: Документален/ древна история/архитектура

Оригинално заглавие: Ancient Megacities

Година: 2023

Сред сурови пустини, построени на стръмни хълмове и планински склонове, Троя, Картаген и Персеполис са древни и уникални мегаполиси, създадени от гениални строители от някои от най-великите цивилизации. Археолози и други експерти все още се опитват да разрешат някои от мистериите на тези древни градове, които все още остават неразгадани. Този сериал изследва епични дизайни и невероятни конструкции; откриваме архитектурата на тези „мегаметрополиси" и как те са осигурявали доминираща роля на жителите, научаваме също и причините, поради които са изчезнали.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини