От х:

Днес в x:

32 °C

Ръст на безработните в Хасковско, 242-ма се регистрираха за 5 дни

Драстичен ръст на безработни лица в област Хасково, отчетоха от дирекция "Регионална служба по заетостта" в Хасково.

Само за 5 работни дни в бюрата по труда на територията на област Хасково са регистрирани 242 безработни лица, съобщиха от държавната институция в отговор на официално запитване от Haskovo.net. Безработните са се регистрирали на борсата в периода от 13 март, когато бе въведено извънредното положение в България и последва затваряне на ресторанти и кафенета, до 19 март 2020 г.

Броят на регистрираните безработни през 5-те работни дни за община Хасково е 114.

Преобладаващо новорегистрираните лица са от сферата на: Преработваща промишленост (хранителна, текстилна, дрехи, дърво, хартия, пластмаси); Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети; Хотелиерство и ресторантьорство; Туризъм; Култура, спорт и развлечения.

Новорегистрираните лица в бюрата по труда от началото на месец март до 19.03.2020 г. вкл. за област Хасково са 661. За община Хасково те са 269. В това число са и доста служители на закритите вече павилиони "Лафка".

През същия период на 2019 г., т.е. от началото на месеца до 19.03.2019 г. вкл. броят на новорегистрираните лица в бюрата по труда от областта е бил 535, т.е със 126 по-малко, сравнено с тази година. За община Хасково те са били 202 за споменатия период на 2019 г. или с 67 по-малко спрямо тазгодишния брой.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Дд
  ДД
  25 -3
  16:16, 23 мар 2020
  Глада е по голям от короната.
  • Хо
   Ходжата на ГРОБ/ДПС
   1 -3
   21:27, 23 мар 2020
   Ние сме за засилено полицейско присъствие - Гладните ще почнат да крадат мускалите с гюл на чорбаджиите и бейовете
 • 2
  Фъ
  ФъКю
  42 0
  16:43, 23 мар 2020
  Ци. ните се върнаха от чужбина сега откъдето могат ще търсят да лапат.
 • 3
  Кр
  Крандаш
  21 -2
  17:55, 23 мар 2020
  Колкото повече българи има в чужбина,толкова по добре.Нека да ги видим нашите работодателчета стиснати,как ще намерят хора за 600лв. да им слугуват!Върнат ли се българите от чужбина,става мазало.Пак ще има приказки от рода на-"Ами като не ти оттърва заплатата чао,прав ти път,за твоето място има други."
 • 4
  Бо
  Бойко.
  8 -13
  18:48, 23 мар 2020
  Ти и 600 лв. не правиш. С това мислене само овце м... Виж коментара
  • Де
   Делянчо
   7 -1
   20:11, 23 мар 2020
   Нашите видими резултати.
  • Въ
   Въпрос До Бойко
   3 -2
   21:30, 23 мар 2020
   Що трябва да работя ,
   като мога да ударя с един ключ някоя мутра о главата и да му взема златната верига :))
 • 5
  Ай
  айлякчия
  11 0
  20:25, 23 мар 2020
  Като са затворени бистра и кафенета къде другаде да ходят . Автоджамбазите вчера с триста зора се прибраха от северна Италия и днеска първи на борсата наредени.
 • 6
  Дг
  Дгд
  9 -1
  21:15, 23 мар 2020
  Вече има работна ръка много. Няма бизнес и пазари. Глад иде хора! Който е скътал парички и няма кредити ще се храни!
  • Въ
   Въпрос
   2 -2
   23:59, 23 мар 2020
   Ако вкарам за 1 седмица на бой и солена риба
   Мутрите , Бейовете и Митничарите от Хасковска Област
   в Кучкарника на Бай Добри ,
   обещавам да раздам по 3000 долара на всеки живеещ в Хасковска област - да си купи храна
  • Ис
   Истина е
   2 -1
   00:21, 24 мар 2020
   За корона вируса не знам, ама гладния вирус иде тичешком

Хороскоп за 12.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
12 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
12 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
12 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
12 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
12 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
12 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
12 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
12 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
12 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
12 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
12 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
12 юли 2020
Последни новини