От х:

Днес в x:

31 °C

Еврокомисарят Мария Габриел участва с хасковските деца в Деня на дигиталните знания

Българският еврокомисар Мария Габриел ще работи заедно с децата от Хасково в Деня  на дигиталните знания и умения, който ще се проведе в понеделник-11 ноември.

Заниманията ще започнат в 11 ч. в кабинета на Компютърна Школа „Вале” в читалище "Заря".
Еврокомисарят  за цифровата икономика и общество е патрон на школата и всяка година посещава Хасково именно заради талантливите й възпитаници. Момичетата и момчетата, които обучава преподавателката Людмила Стайков, са с много награди от родни и световни конкурси за дигитални рисунки. А всяка Коледа подготвят и изпращат картички с поздрав от Хасково  към депутатите от Европарламента.

Денят на дигиталните знания и умения е под мотото "Програмираме и творим заедно".  Организатори са Компютърна школа "Вале" и читалище "Заря" с подкрепата на фондация "Еврика".

Децата от школата ще демонстрират умения за работа с цифрови инструменти и програми, като в заниманията ще се включи и комисарят.

Поканени са и всички  деца от града, които искат да направят първите стъпки в програмирането със Scratch, да нарисуват първата си дигитална рисунка или да създадат макет с 3D Pen.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Бъ
  Българин
  39 -11
  11:21, 10 ное 2019
  Тоя КАЛИКАНЗЕР да си ходи директно,да не плаши децата...
 • 2
  ИЕ
  И ЕС е пълен с Калинки
  35 -4
  13:22, 10 ное 2019
  Мария Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Хаджидимово. През 1997 г. завършва Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“, Кюстендил, а през 2001 г. придобива бакалавърска степен по „Българска и френска филология“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Продължава образованието си в Института по политически науки в Бордо, Франция, където изучава международни отношения, история на европейските институции, политическа социология, сравнителна политика. Завършва магистратура по „Сравнителна политика и международни отношения“ в Докторската академия по политически науки, Бордо през 2003 г.--------КАКВО ОБЩО ИМА С ЦИФРОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ.
  • Ди
   Диги-миги Тални
   12 0
   18:26, 10 ное 2019
   Сигурно е най-умната бойковистка и може да смята бакалската, за някои няма разлика между цифри и цифрови, важно е да са поне 4 еднакви в номера.
  • Пу
   ПУ - Пловдив
   13 -1
   19:55, 10 ное 2019
   Няма такава специалност 'Българска и френска филология". Има само "Бълг. език и Френски език", която е само педагогическа за учители в прогимназиален курс на обучение.
  • Им
   Име
   15 0
   21:45, 10 ное 2019
   най-гадното е сниимката и на стената...
 • 3
  Ол
  оле
  36 -5
  14:15, 10 ное 2019
  Защо снимката на дълговратата виси на стената и тоя мощен апел -Компютърните конфигурации са дарение от госпожа Габриел? Дарение от джоба ли е?!
 • 4
  Bl
  Blessings
  14 -3
  15:14, 10 ное 2019
  Дърти траверси. Гняс!
  • Ле
   Лекат
   12 -1
   17:53, 10 ное 2019
   Тази или този найстина е мъж по природа.
 • 5
  Щт
  Щтрауса
  15 -2
  18:26, 10 ное 2019
  Помашка патка
 • 6
  АП
  А портрета на стената??
  24 0
  18:52, 10 ное 2019
  Това с портрета на стената е брутално!!?? Вменяват преданост към партията като през едни други времена?!? По чия идея е тази ПРОСТОТИЯ??? Че в страни като Финландия държавата предоставя таблет на всяко дете, за да се образова иновативно, ама над главите на финландчетата едва ли висят портрети! Това в наше село не е инвестиция в бъдещето на децата, ами нищо повече от "пилета", като онези дето ги чакаха в махалата по изборно време, под форма на дарения!!?
  • Bo
   Borgir
   16 0
   22:04, 10 ное 2019
   Да се подмажем, да видят колко сме послушни, да ни хареса дълговратия щраус. Получих позиви за драйфане.
 • 7
  Йо
  Йохан Щраус
  7 0
  09:14, 11 ное 2019
  А портрета от стената вечно ме следи......Кой ли от нашите национални герои ще виси зад гърба на кмета и недай Боже на заместниците.Дано не е Левски.А падението на г-жата с тоя портрет е стигнало нови висоти.
 • 8
  Re
  ref
  0 -1
  11:39, 11 ное 2019
  а какъв е този траверс до гаргамел неин мъж ли е?
 • 9
  Гр
  Гражданин на Хасково
  2 -1
  11:54, 11 ное 2019
  Ей хора,много сме злобни.Такова хубаво нещо се случва в града ни,но ние го оплюваме.!

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Промените около вас могат да ви създадат напрежение и да станете по-малко решителни. Не се притеснявайте, с помощта на колеги и приятели бързо ще се справите с възникващите проблеми и ще продължите напред. Новости от интимен характер ще зарадват някои от вас. Финансови придобивки.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес сте в обичайното си енергично състояние и не пестите усилията си в нито една част от работата си. Стараете се всичко, с което се заемете да бъде свършено по най-добрия начин и наистина ще успеете да го постигнете. Имате интересни идеи относно нововъведенията на работното си място, но най-добре ще е да ги обсъдите подробно с хората, с които работите.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Анализирайки обстоятелствата около вас, ще откриете решение на проблемите си. Изискват се навременни действия, за да подобрите условията на работа и живот, както и отношенията си с партньора. Не чакайте друг да прояви активност, вместо вас. Вземете се в ръце и действайте.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Разпределете времето си така, че да ви стигне и за работата, която имате, и за общуване с близки хора. Ще получите ценна информация, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направи водещи в проекта ви, стига да не я пренебрегнете. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Радвате се на разбирателство навсякъде около вас днес, което ви дава възможност да изпълните намеренията, които имате без да ви пречат излишно. Съобразявате се с желанието на свой близък, въпреки че това не е влизало в плановете ви за днес. Опитайте се на си починете вечерта, ще се получи добре ако организирате нещо съвместно със свои приятели.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Без да стоите в нечия сянка ще покажете истинските си възможности днес. Успешно ще се включите в благотворителна акция и без да изтъквате заслугите си, ще работите в името на хуманността. Ако оцените това, което имате ще се чувствате щастливи. И е така, постиженията ви са безспорни, но предстои да извървите още.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
На работното място ще навлизат нови тенденции. Това ще ви накара да потърсите и нови източници на информация и пътищата за реализацията им. Посоката на мислите ви ще се пренесе и в личният ви живот и с нов подход ще създавате връзки, и ще влизате в обвързващи ви договорености. Събитията ще се развиват ускорено, но не се плашете. Имате достатъчно прозорлив поглед и ще съумеете да направите най-доброто, на което сте способни.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще научите факти, които ще променят отношението ви към колеги или делови партньори и това ще ви подтикне към самостоятелни действия. Старателно си вършете работата и не се взирайте в несъвършенствата на другите, за да не загубите от силата си. По-малко забележки и критики, от тях няма да станете по-доволни, напротив.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при контактите си с търговци и при каквото и да е боравене с пари. Вероятността днес да се опитат да ви измамят със значителна сума е доста голяма. Привлекателна за вас личност от противоположния пол откликва на опитите ви за сближаване. На верен път сте и съвсем скоро ще се радвате на пълен успех в тази насока.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хората, които споделят идеите ви ще реализирате поредния си проект, постигайки най-доброто до тук. Успехът ви ще се отрази на финансите и самочувствието, както и на взаимоотношенията ви с околния свят. Други ще се посветят на любими неща, в които влагат сърцето си.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще можете да свършите планираната си за днес работа. Нямате причини за притеснения и успешно ще се реализирате. Околните ще ви търсят за съвет и емоционална подкрепа. В личен план ще трябва да положите повече усилия, ако желаете да запазите интереса, на някой към вас.
04 авг 2020
Последни новини