От х:

Днес в x:

31 °C

Ростислава Жекова: Време е да променим Хасково!

Изображение 1 от 3

  Време е да променим Хасково!

  Време е да го създадем такъв, какъвто го искаме – едно по-добро място за живеене за нас, за нашите деца, за нашите родители… За всички!

  Преди години призовахме детските градини да бъдат безплатни или с минимална такса. Тогава ни нарекоха популисти. Заявиха ни, че това е невъзможно, че всеки обяд си има ценa, че е смешно дори да го искаме. Днес таксата за детски градини е 1лв.на храноден и има законодателна инициатива детските градини да бъдат без такса.

  Преди години призовахме за програма за семейно планиране и субсидиране на инвитро процедури. Тогава ни заявиха, че не е приоритет, че това което искаме е скъпо и няма възвращаемост. Днес идеята ни бе припозната от други и е вече факт!

  Преди години призовахме за обединение между партиите в името на Хасково и начертахме път, който остана неизминат поради липсата на воля и визия как това да се случи.

  Днес излизаме с ясни цели за подобряване на града ни, с програма от мерки, които искаме да бъдат извършени и с ясното съзнание за това как да бъдат извършени!

  Днес излизаме, за да заявим, че имаме волята да направим града ни по-хубав, имаме визията да направим живота ни по-добър и моралните устои да извършим всичко това!

  Днес програмата ни е съчетание от Вяра и Традиции, от принадлежност към Род и Родина!

  ДНЕС ИЗЛИЗАМЕ, ЗА ДА НАПРАВИМ ТОВА, КОЕТО ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ!

  ТОВА КОЕТО ЩЕ НАПРАВИМ:

  I.Социални мерки за семействата и децата:

  1.Да задържим младите семейства в града, като им осигурим среда за развитие и отглеждане на децата им, за социални контакти, култура и работа, чрез програми за развитие и просперитет, и програми за съхранение на българската ни идентичност и читалища.

  2.Да подобрим състоянието на детските градини и училищата, като база и като отношение, както и да въведем допълнителни възможности за извънкласно обучение на децата в сферата на изкуствата и занаятите на територията на училищата.

  3.Да извършим основно разглеждане на гражданските сдружения, които се допускат до социалните услуги, ползвани от училищата и детските градини, и идеологиите, които те прокарват там. Да не допуснем изкривяване на моралните ценности и приоритети според хилядолетната ни национална традиция /джендър образование, ранно сексуално образование и вмешателство в единството на семейството./

  4. Подпомагане на спорта, спортните клубове, обновяване на спортните бази и създаване на нови възможности за спорт на територията на общината.

  II.Мерки за възстановяване на реда и спокойствието:

  5.Да обърнем внимание на кварталите с преобладаващи незаконни постройки и да извършим необходимите процедури за тяхното премахване. Да не допуснем на територията на общината битнически лагери и гастролиращите в тях елементи.

  6. Да изчистим гражданските регистри на постоянно и временно регистрираните на територията на Община Хасково от незаконно регистрираните граждани, като се извърши проверка относно реалното положение на направените регистрации с оглед законовото изискване за регистриране на лицата на местообиталището им в едномесечен срок от преместването им.

  7.Да обърнем специално внимание на възстановяването на реда и спокойствието в кварталите на града и спазването на Общинските наредби, осигуряващи необходимата благоразумна тишина.

  III.Мерки за облагородяването на града:

  8.Да изградим паркинги и гаражи за обществено ползване около блоковите пространства, за да се облекчи трафика на града, тъй като в момента поради липса на паркоместа голяма част от автомобилите се паркират на пътя и затрудняват движението.

  9.Да спрем презастрояването на големите квартали, където масова практика стана да се отдава право на строеж на малкото свободни места обособени като градинки или паркинги.

  10. Да изготвим нов устройствен план на града, с който да се спрат спекулациите и възможността за презастрояване, съществуваща до момента.

  11. Да подобрим инфраструктурата в крайните квартали и вземем на мерки срещу задръстванията в центъра на града.

  12. Да подобрим качеството на питейната вода и водоносната мрежа на града.

  IV.Мерки за икономически просперитет:

  13. Да съживим местното производство и бизнес като единствен сигурен начин за икономически просперитет на общината и нейните граждани. Създаване на програми за подкрепа и развитие на местното производство и местната търговия, както и създаване на занаятчийски и фермерски базари на територията на Общината.

  14.Да съживим пазара на труда и създадем условия за привличане на квалифицирани млади специалисти с достойно за труда им заплащане.


  НА БАЗАТА НА ТАЗИ ПРОГРАМА ИЗГРАДИХМЕ ДЪЛГОСРОЧНА СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ГРАДА НИ, КОЯТО ДА ОСИГУРИ СПОКОЙСТВИЕ, РАЗВИТИЕ И ПРОСПЕРИТЕТ, КАТО ЗАПАЗИ ИДЕНТИЧНОСТТА НИ!

  ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС С НОМЕР 34 И НЕКА ЗАЕДНО ДА ПОСРЕЩНЕМ БЪДЕЩЕТО!

  Купуването и продаването на гласове са престъпления!

  Източник: Haskovo.NET

  Хороскоп за 04.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Промените около вас могат да ви създадат напрежение и да станете по-малко решителни. Не се притеснявайте, с помощта на колеги и приятели бързо ще се справите с възникващите проблеми и ще продължите напред. Новости от интимен характер ще зарадват някои от вас. Финансови придобивки.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес сте в обичайното си енергично състояние и не пестите усилията си в нито една част от работата си. Стараете се всичко, с което се заемете да бъде свършено по най-добрия начин и наистина ще успеете да го постигнете. Имате интересни идеи относно нововъведенията на работното си място, но най-добре ще е да ги обсъдите подробно с хората, с които работите.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Анализирайки обстоятелствата около вас, ще откриете решение на проблемите си. Изискват се навременни действия, за да подобрите условията на работа и живот, както и отношенията си с партньора. Не чакайте друг да прояви активност, вместо вас. Вземете се в ръце и действайте.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Разпределете времето си така, че да ви стигне и за работата, която имате, и за общуване с близки хора. Ще получите ценна информация, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направи водещи в проекта ви, стига да не я пренебрегнете. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Радвате се на разбирателство навсякъде около вас днес, което ви дава възможност да изпълните намеренията, които имате без да ви пречат излишно. Съобразявате се с желанието на свой близък, въпреки че това не е влизало в плановете ви за днес. Опитайте се на си починете вечерта, ще се получи добре ако организирате нещо съвместно със свои приятели.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Без да стоите в нечия сянка ще покажете истинските си възможности днес. Успешно ще се включите в благотворителна акция и без да изтъквате заслугите си, ще работите в името на хуманността. Ако оцените това, което имате ще се чувствате щастливи. И е така, постиженията ви са безспорни, но предстои да извървите още.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  На работното място ще навлизат нови тенденции. Това ще ви накара да потърсите и нови източници на информация и пътищата за реализацията им. Посоката на мислите ви ще се пренесе и в личният ви живот и с нов подход ще създавате връзки, и ще влизате в обвързващи ви договорености. Събитията ще се развиват ускорено, но не се плашете. Имате достатъчно прозорлив поглед и ще съумеете да направите най-доброто, на което сте способни.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще научите факти, които ще променят отношението ви към колеги или делови партньори и това ще ви подтикне към самостоятелни действия. Старателно си вършете работата и не се взирайте в несъвършенствата на другите, за да не загубите от силата си. По-малко забележки и критики, от тях няма да станете по-доволни, напротив.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете предпазливи при контактите си с търговци и при каквото и да е боравене с пари. Вероятността днес да се опитат да ви измамят със значителна сума е доста голяма. Привлекателна за вас личност от противоположния пол откликва на опитите ви за сближаване. На верен път сте и съвсем скоро ще се радвате на пълен успех в тази насока.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С хората, които споделят идеите ви ще реализирате поредния си проект, постигайки най-доброто до тук. Успехът ви ще се отрази на финансите и самочувствието, както и на взаимоотношенията ви с околния свят. Други ще се посветят на любими неща, в които влагат сърцето си.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще можете да свършите планираната си за днес работа. Нямате причини за притеснения и успешно ще се реализирате. Околните ще ви търсят за съвет и емоционална подкрепа. В личен план ще трябва да положите повече усилия, ако желаете да запазите интереса, на някой към вас.
  04 авг 2020

  Случаен виц

  Последни новини