От х:

Днес в x:

12 °C

Ростислава Жекова: Време е да променим Хасково!

Изображение 1 от 3

  Време е да променим Хасково!

  Време е да го създадем такъв, какъвто го искаме – едно по-добро място за живеене за нас, за нашите деца, за нашите родители… За всички!

  Преди години призовахме детските градини да бъдат безплатни или с минимална такса. Тогава ни нарекоха популисти. Заявиха ни, че това е невъзможно, че всеки обяд си има ценa, че е смешно дори да го искаме. Днес таксата за детски градини е 1лв.на храноден и има законодателна инициатива детските градини да бъдат без такса.

  Преди години призовахме за програма за семейно планиране и субсидиране на инвитро процедури. Тогава ни заявиха, че не е приоритет, че това което искаме е скъпо и няма възвращаемост. Днес идеята ни бе припозната от други и е вече факт!

  Преди години призовахме за обединение между партиите в името на Хасково и начертахме път, който остана неизминат поради липсата на воля и визия как това да се случи.

  Днес излизаме с ясни цели за подобряване на града ни, с програма от мерки, които искаме да бъдат извършени и с ясното съзнание за това как да бъдат извършени!

  Днес излизаме, за да заявим, че имаме волята да направим града ни по-хубав, имаме визията да направим живота ни по-добър и моралните устои да извършим всичко това!

  Днес програмата ни е съчетание от Вяра и Традиции, от принадлежност към Род и Родина!

  ДНЕС ИЗЛИЗАМЕ, ЗА ДА НАПРАВИМ ТОВА, КОЕТО ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ!

  ТОВА КОЕТО ЩЕ НАПРАВИМ:

  I.Социални мерки за семействата и децата:

  1.Да задържим младите семейства в града, като им осигурим среда за развитие и отглеждане на децата им, за социални контакти, култура и работа, чрез програми за развитие и просперитет, и програми за съхранение на българската ни идентичност и читалища.

  2.Да подобрим състоянието на детските градини и училищата, като база и като отношение, както и да въведем допълнителни възможности за извънкласно обучение на децата в сферата на изкуствата и занаятите на територията на училищата.

  3.Да извършим основно разглеждане на гражданските сдружения, които се допускат до социалните услуги, ползвани от училищата и детските градини, и идеологиите, които те прокарват там. Да не допуснем изкривяване на моралните ценности и приоритети според хилядолетната ни национална традиция /джендър образование, ранно сексуално образование и вмешателство в единството на семейството./

  4. Подпомагане на спорта, спортните клубове, обновяване на спортните бази и създаване на нови възможности за спорт на територията на общината.

  II.Мерки за възстановяване на реда и спокойствието:

  5.Да обърнем внимание на кварталите с преобладаващи незаконни постройки и да извършим необходимите процедури за тяхното премахване. Да не допуснем на територията на общината битнически лагери и гастролиращите в тях елементи.

  6. Да изчистим гражданските регистри на постоянно и временно регистрираните на територията на Община Хасково от незаконно регистрираните граждани, като се извърши проверка относно реалното положение на направените регистрации с оглед законовото изискване за регистриране на лицата на местообиталището им в едномесечен срок от преместването им.

  7.Да обърнем специално внимание на възстановяването на реда и спокойствието в кварталите на града и спазването на Общинските наредби, осигуряващи необходимата благоразумна тишина.

  III.Мерки за облагородяването на града:

  8.Да изградим паркинги и гаражи за обществено ползване около блоковите пространства, за да се облекчи трафика на града, тъй като в момента поради липса на паркоместа голяма част от автомобилите се паркират на пътя и затрудняват движението.

  9.Да спрем презастрояването на големите квартали, където масова практика стана да се отдава право на строеж на малкото свободни места обособени като градинки или паркинги.

  10. Да изготвим нов устройствен план на града, с който да се спрат спекулациите и възможността за презастрояване, съществуваща до момента.

  11. Да подобрим инфраструктурата в крайните квартали и вземем на мерки срещу задръстванията в центъра на града.

  12. Да подобрим качеството на питейната вода и водоносната мрежа на града.

  IV.Мерки за икономически просперитет:

  13. Да съживим местното производство и бизнес като единствен сигурен начин за икономически просперитет на общината и нейните граждани. Създаване на програми за подкрепа и развитие на местното производство и местната търговия, както и създаване на занаятчийски и фермерски базари на територията на Общината.

  14.Да съживим пазара на труда и създадем условия за привличане на квалифицирани млади специалисти с достойно за труда им заплащане.


  НА БАЗАТА НА ТАЗИ ПРОГРАМА ИЗГРАДИХМЕ ДЪЛГОСРОЧНА СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ГРАДА НИ, КОЯТО ДА ОСИГУРИ СПОКОЙСТВИЕ, РАЗВИТИЕ И ПРОСПЕРИТЕТ, КАТО ЗАПАЗИ ИДЕНТИЧНОСТТА НИ!

  ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС С НОМЕР 34 И НЕКА ЗАЕДНО ДА ПОСРЕЩНЕМ БЪДЕЩЕТО!

  Купуването и продаването на гласове са престъпления!

  Хороскоп за 22.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Чувствате се изпълнени с енергия и всявате бодрост навсякъде около вас. Днес ви се отдава прекрасна възможност да завършите нещо, което сте започнали отдавна и можете да бъдете сигурни, че удовлетворението ви ще е пълно, ако го направите.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се разделите с хора, които са ви разочаровали. По-често се вслушвайте в съвети, не са случайни. Възможни са обрати в плановете ви за деня. В професионалната сфера имате печеливши намерения, но е важно как ще ги реализирате. Ласкателите не са ваши съмишленици и колкото по-скоро го осъзнаете, толкова по-добре за делото ви.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Усетът ви днес ще ви подскаже най-доброто решение. Помислете за бъдещето си, помечтайте. Предстоят ви интересни и благоприятни за вас събития. Нужен ви е още малко хъс за да успеете. Не обръщайте внимание на дреболиите.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Деловите от вас ще следват срочността на многото си задачи, което ще определя и приоритетите им. Изграденото партньорско доверие ви помага да се справите по-лесно с тях, както и да планирате следващ проект. В личният ви живот ще настъпи оживление, най-вече в интимната сфера. У дома ви очаква приятна новина.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не се тревожете за бъдещето си. Очакват ви предимно радостни събития. Концентрирайте се върху настоящите си задачи и всичко ще бъде наред. Успехът ви сред противоположния пол е впечатляващ. Все пак пестете си силите и бъдете по-критични при избора си.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Решени сте да постигнете намеренията си и ще вложите много старание, за да се докажете. Не са изключени и по-рисковани ходове, но за тях имате своите обяснения. Помислете как да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение. Няма да се затрудните, стига да го желаете.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вниманието и грижите, които влагате към някой или нещо, ще се оценят. На душата ви ще олекне, а делата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените време и енергия. Ще си дадете сметка, че сте могли много по-рано да изчистите проблема, без да задълбочавате в него. Делова среща ще ви зареди с добри очаквания.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Старанието ви ще се забележи, но не го проявявайте само по тази причина. Има много други неща, заради които си заслужава да се погрижите, като на първо място покажете искреното си отношение и внимание. По-малко съветвайте, повече действайте. Вълнуващи преживявания за онези, които не са загубили усета си към романтиката.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Стойте настрана от конфликти и интриги, за да запазите спокойствието на духа си. Занимавайте се с дела, които са част от общ проект и биха ви обогатили финансово и духовно. В търпението и компромисите е част от мисията ви. Децата и родителите ще напомнят за нуждите си, погрижете се.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Влагайки творчество в работата си, ще се радвате на добри резултати, които ще дадат отражение не само на финансите ви, но и в отношенията с партньора ви. Връзката ви ще укрепне, ще получите повече уважение и дадете простор на чувствата си, ще ви се отрази обновяващо на самочувствието, на плановете и на живота ви.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За някои от вас денят може да бъде много ползотворен в делови план. Не оставяте много възможности на конкурентите си и си осигурявате добри позиции. Не бъдете прекалено взискателни към близките си. Критиките ви в един момент може доста да досадят и да станат повод за скандал. Ще намерите и достатъчно време за почивка в приятна компания.
  22 ное 2019
  Последни новини