От х:

Днес в x:

39 нарушения за ден при полицейските проверки на камиони и автобуси

    39 нарушения са констатирани при стартиралата вчера операция над товарните автомобили и автобуси, съобщиха от областната дирекция на МВР. Пътните полицаи на територията на Хасково, Тополовград, Ивайловград и Димитровград са проверили 90 моторни превозни средства и са регистрирали 39 нарушения на Закона за движение по пътищата, които са санкционирани с 6 акта, 22 фиша и 11 електронни фиша.

    Специализираната полицейска акция обхваща територията на всички държави-членки на Европейската мрежа на службите на пътна полиция/TISPOL/. Целта й е да се обърне внимание на водачите, че при възникване на тежка катастрофа с участието на товарни коли, последиците и броят на загиналите и ранените са значително по-големи в сравнение с други тежки инциденти на пътя. Основните причини за този вид инциденти са неспазването на времето за почивки на водачите, употребата на алкохол, превишаването на скоростта и превоз на необезопасени товари и претоварването на автомобилите. Акциите се извършват по методаа на широкообхватния контрол и се следи за валидна гражданска застраховка и платена винетна такса. Проверките се правят съвместно от служители на Пътна полиция, Криминална полиция и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ас
      Асковски бек
      10 0
      11:47, 16 окт 2018
      Да де, ама гледам, че само тирове с българска регистрация спират.Да спират и тези с турска, или Вожда им е забранил, да пипат там. А както знаем, те са винаги в нарушение!
      Цанков, как е? Шефът ти Доган, разреши ли ти да спираш турски тираджии?
      Или ти по собствени убеждения не го правиш - нали си от ДПС!!!
      СРААААМ
    • 2
      Хр
      Христо
      7 -2
      12:39, 16 окт 2018
      Скритата цел е пак същата - да се събират пари... ако не може на ръка, то глоба. Нищо няма да се промени!!

    Още новини

    Последни новини