От х:

Днес в x:

Ким Чен-Ун на втора визита в Китай

Ким Чен-Ун е имал втора необявена среща с президента на Китай Си Цзинпин. Китайският президент е дал банкет в чест на севернокорейския лидер и те са се разходили заедно. На срещата те са разменили мнения за двуспранните отношения и други въпроси от взаимен интерес. Си е изразил подкрепа за Пхенян в преговорите с Южна Корея и САЩ и готовност да съдейства за мирния диалог.

Лидерът на Северна Корея е подчертал, че се надява на изграждането на отношения на доверие със САЩ чрез диалог и за напредък в политическото урегулиране на Корейския полуостров. Той отново е подчертал, че страната няма нужда от ярдено оръжие, ако другите се откажат от враждебната си политика и е потвърдил, че Пхенян е за регон без ядрено оръжие.

Това е второ посещение на Ким Чен-Ун в Китай за последния месец и половина. Също така посещението е втората му визита извън КНДР откак той е лидер на страната.

Срещата между Си и Ким се провежда малко преди историческа среща на високо равнище с президента на САЩ Доналд Тръмп, която се очаква в началото на юни.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини