От х:

Днес в x:

Топъл обяд за 490 души в община Стамболово

Община Стамболово стартира раздаване на топъл обяд, съобщиха от кметството. Той е осигурен по европейски проект с безвъзмездна финансова помощ. Услугата "Обществена трапезария" стартира от ноември, а продължителността на проекта е до 31 декември 2019 г. Право на ежедневен топъл обяд имат лица и семейства на месечно подпомагане, хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотноживеещи с минимални пенсии, скитащи и бездомни хора. Списъкът с нуждаещите се е предоставен от Дирекция "Социално подпомагане" Харманли.

Приготвянето на топъл обяд се извършва от регистриран доставчик на услугата, пакетира се в съдове за еднократна употреба и се превозва със специализиран транспорт до всеки пункт в общината. Храната се раздава от 11 до 13 часа след подпис от потребителите в изготвени предварително списъци с личните им данни.

Ще се изготвят и формуляри за обратна връзка, които ще бъдат на разположение на потребителите.

Чрез новата социална услуга от община Стамболово ще подобрят качеството на живот на крайно нуждаещите се хора. В проекта са включени всички населени места в общината или общо 490 души и семейства. Те са от смесен етнос, което пък ще доведе до интеграция и възпитаване в дух на толерантност.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини