От х:

Днес в x:

Музикантът Борислав Белев с поетичен дебют в "Уловени мигове" тази вечер

Изображение 1 от 2

    Тази вечер музикантът Борислав Белев ще направи дебюта си в поезията. Първата си поетична книга „Уловени мигове“ авторът ще представи от 18 часа в кафе „Сион“. Водещ на дебютантската вечер ще е редакторката на томчето Ели Видева. Художник на книгата е Иван Парасков.

    По страниците ще намерите разнообразие от рими в различна нюанси-от любовна лирика, през стихотворната форма до излети на белия лист за децата. Това е така, защото авторът представя за първи път пред широката публика един наистина отлежал и осмислен свой продукт. Белев, който е дългогодишен музикант-свирил е на виола, на хармоника, на китара, всъщност пише от осмокласник. Признава обаче, че в детството си не е проявявал особен интерес към литературата. Започнал да пише изневиделица, и сега таза му се случва. Разказва, че усетили порива взима белия лист, но никога не знае точно какво ще бъде изписано на него накрай. Затова и заглавията му винаги следват текста. За този процес казва, че все едно Бог му държи ръката докато пише. И сам не разбира как точно думите излизат от него. Вероятно това е знание, което е скрито в мен, разсъждава Борислав Белев

    В годините авторът е създал над 400 поеми, хумористични стихотворения, любовни рими. Ръкописите му събирали прах с десетилетия по лавиците на библиотеката, четели ги само приятелите му. Именно те са и в основата да реши да издава. Книгата на 73-годишният музикант, чиято муза сега го отвежда в дебрите на друга форма на изразяване чрез изкуството-поезията, излиза с посвещение на съпругата му-учителката Теофана Белева, която е загубил завинаги преди две години.

    А „уловените мигове“ в поетичната му книга са неговите житейски мигове, нито един от тях не е задържал за себе си, всичко е споделил с бъдещите си читатели. Томчето, което в момента е в скромен тираж, засега не се продава. За Борислав Белев излизането му е много лично, тъй като чрез него той споделя с останалите света през своите очи.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ve
      verato
      2 0
      10:57, 4 окт 2017
      Какъв музикант е тоя Сигурно свири на ****** на бившия шеф на ДЗИ Янко Грозев
    • 2
      Ст
      Стих
      1 0
      14:18, 7 окт 2017
      Стихосбирката е много хубава.

    Случаен виц

    Последни новини