От х:

Днес в x:

Делян Добрев: Имам съученици във всички агенции и министерства (видео)

Делян Добрев отговори на обвиненията на Елена Йончева, че е назначил свои близки на ключови позиции. Той подчерта, че обществените поръчки за санирането в Хасково са по критерий най-ниска цена. По думите му 120 фирми са кандидатствали на последния търг за 11 блока и той ще постави рекорд за най-ниска цена.

Добрев каза също, че повече от половина фирми, спечелили търговете за саниране в Хасково досега, са с червен генезис.

В парламента Елена Йончева от БСП обвини Делян Добрев, че е окупирал общината. Скандалът се развихри и в деня за парламентарен контрол, в който иначе депутатите работиха 17 минути. Двамата хасковски депутати от вчера разменят остри реплики, като Йончева визира „феодално управление“ в общината. Скандалните си твърдения тя подкрепи с диаграма.

В декларацията си пред парламента Елена Йончева твърди, че е налице „схема да се подчини общината от един роднинско-приятелски кръг“. Според ня заместник кмет ресор строителство – кум и бивш съдружник, втори зам.-кмет – бивш съдружник и съученик, секретар на Общината – кума, председател на ОбС – кум, съпруг на секретаря, директор на финансова дирекция – първа братовчедка, председател на комисията по бюджет и финанси – зет, съпруг на директорката на финансова дирекция.

От 247 души там, имам един роднина – първа братовчедка, както и двама души, на които съм кум, обясни Добрев. Той каза, че има много съученици и познати в различни градове, и във всички агенции и министерства. После посочи някои от присъстващите в залата, негови съученици. Но това не означава, че са свързани лица. Добрев отрече да има съдружие във фирми с други хора на ключови позиции. Кметът Добри Беливанов, както и двамата зам.-кметове, са негови предложения, потвърди той, като се агрументира, че са били най-подходящите. Но за Беливанов съжалява и се извинява.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Св
    светулка
    21 -4
    16:52, 29 сеп 2017
    щот е най-ниска цената за санирането,за това е и сигурно най-некачествено,,АБЕ МИШКИ ЖАЛКИ,КАКВО СЕ МЪЧИТЕ С ****** БОЯ ДА ПРАВИТЕ?????ОКРАДАХТЕ МИЛИОНИ и сега ще ми се блъскате в гърдите какво сте били направили,ами че в хасково поне 50% от жилищата са си санирани от собствениците,мноооого преди ваща програма .това не е саниране-а скубане, крадене и усвояване на средства документирано и на държавно ниво.на пролет ще се преброят оцелелите санирани обекти-къде не сте санирали-там вода не е протекло.що ли още не се е чуло,в коя фирма за бутилиране на мин.вода има участие братовчед или съученик на добрев-това ще да е строго засекретена информация,че там милиони се изпраха?!?! много апетитно парче от баницата се оказа хасково за геберите,но явно нее залък за тяхната уста-ще им преседне ....:)
  • 2
    Св
    светулка
    15 -3
    17:15, 29 сеп 2017
    за еб......но дупе,ляк няма-ами този път дано вече всички хасковлии се обединим,стига са крали и живяли на наш гръб.обрекоха ни на мизерия,децата ни са извън страната,а родителите ни изнемогват,за всичко това вина имаме и ние,но нали надеждата умира последна-човек все се надява,че ще дойди по-добро.
  • 3
    Па
    парите унищожават човешкото
    19 -6
    18:11, 29 сеп 2017
    Браво на Йончева!! Право куме в очи! Смела и независима жена! Депутатите на герб ги знаем.. Сърбаме им попарата доста време... Само за собственият си джоб мислят и за забавление на гласоподавателите! Ееее странно добрев продължава да наглее и да се прави на ощипана девственица. Не и на нас тези смешки! Къде си Боже да дадеш на всеки заслуженото...
  • 4
    Ми
    Мина
    3 -6
    13:00, 30 сеп 2017
    На тези от БСП само суджуци им се привиждат.Сигурно сънуват времената,когато този деликатес беше само за избраните номенклатурчици. Самата Елена дали щеше да бъде журналист или депутат, ако не беше топлила леглото на Станишев.И ще ми говори за конфликт на интереси точно тя.....

Още новини

Последни новини