От х:

Днес в x:

Отложиха новите улици в Хасково, питат живеещите там за имената

    Имената на 163-те нови улици в крайните квартали и вилните зони на Хасково ще станат известни най-рано след месец. Днес Общинският съвет отложи именуването, за да се проведе обществено обсъждане и да се вземе мнението на хората, които живеят там.

    Предложението за именуване на безименните улици бе на кмета Добри Беливанов и се отнася за кварталите Орфей, Куба, Изгрев, Република, както и за местностите “Дерекьой топра” и “Кекличево стопанство”. Там живеят много хора, които досега не са имали актуално местожителство. Градоначалникът мотивира предложението си с множеството запитвания и искания. Именуването в кварталите е извършено според уличната регулация, а в местностите съобразно съществуващите пътища, където има постоянно живеещи хора, пише в докладната.

    Днес обаче ОбС реши да отложи с един месец това решение, а през това време общинската администрация да организира обществено обсъждане, на което да бъдат поканени и живеещите в тези райони.

    Съветниците отхвърлиха днес няколко докладни от кмета Добри Беливанов. Първата бе за попълване на състава на Комисията по обществен ред и сигурност, в която трябваше да влезе шефът на Общинска полиция Адам Адамов. Комисията по законност се противопостави на докладната с аргумента, че в комисията е член секретарят на общината Биляна Димитрова, а няма данни дали тя изобщо е на работа.

    Другите отхвърлени докладни бяха за отдаване под наем на общинска собственост – за лавка във фоайето на ПМГ, за язовир и за клуб на пенсионера. Аргументите бяха, че това е публична общинска собственост, която се отдава при различни от посочените в докладните записки условия.

    Днес клетва като общински съветник положи Тодор Савов от “Българе”, който влиза на мястото на напусналия ОбС Иво Конгалов.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Пъ
      Пътища
      7 0
      12:53, 26 май 2017
      А какво става с т.нар. жилищен район "Каменец"-там живеят толкова хора? Черния път към Къшчешме поне могат да асфалтират -там минават по 500 коли на ден.
    • 2
      Ли
      лиско
      8 -2
      13:23, 26 май 2017
      Тези неизвестни никому "съветници" не могат една улица да кръстят. Досега все хората си измисляха имената на улиците!? Съветниците трябва да се избират мажоритарно! С тези анонимници нищо добро не ни очаква!
    • 3
      То
      това сега какво беше?
      9 -1
      14:48, 26 май 2017
      Един съветник, даже ме е гнус да му споменавам името го предложи това обсъждане. Това е само отчитане на дейност!Общоизвестно е че никой не посещава такива мероприятия като всенародни обсъждания!! Защо го предлагаш като взаеш че хората по скоро биха искали да получат име на улицата отколкото да се забави това име още поне месец?Освен това имената бяха публикувани и улиците показани. Имената даже на мен ми се виждат красиви. Според мен доста са се потрудили тези, които са ги предложили! Ама нека да отложим, ама нека да се изкажа, нали трябва да се изказвам за да ме забележатите! Еееех ..
    • 4
      Со
      сополанко
      8 -1
      15:16, 26 май 2017
      Щом трябва и гражданите да се изкажат ето моето мнение ------ улиците да се кръстят меркел юнкер столтенберг тереза мей щросмайер макрон льопен и други ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ИМЕНА Забравих и имена от големия господар клинтън буш обабаматръмп труман В никъв случай не трябва да изтървем и нашите ЕВРОАТЛАНТИЦИ улици -първанов роско цецо бойко румяна цецкавалерко -далаверко волен-недоволен филип желю костов софиянски и т н и т н
    • 5
      Ан
      Анонимен
      5 -1
      17:01, 26 май 2017
      Целия кенан е с имена на цветя. Няма лошо, даже супер. Иначе има улица "Амазонка", ама няма нито една улица да се казва "Мария", "Десислава", "Елисавета", "Гергана", "Благовещение", "Лазар", "Христина", "Неделя", "Юлияна", "Евгения", "Цвета", "Цветана", "Цветелина", "Яна", "Яница", "Елена", "Ваня", "Божана", "БожИя", "Теодора", "Радослава", аз само да напомня, че има звучни български имена на жени, ама не ги слагайте в Република. Много моля! Там Изаура, Леонсио, Лоренцо, и всички имена от "Малката гъдулка"
    • 6
      Го
      гост
      4 0
      18:43, 26 май 2017
      Що първо не ги направите с канализация, тротоар и осветление и после да се занимавате с имената!!!!
    • 7
      Ди
      диджей грасхопърс
      3 0
      19:45, 26 май 2017
      Гостич да ти кажа защо ------Защото канализацията осветлението тротоара се ПРАВЯТ с ПАРИЦИ а пък имената с едно ГЛАСУВАНЕ А ПАРИЦИТЕ в общината намалят прогресивно щото населението се топи и няма кой да плаща данъци Както върви само ЗИГАНИТЕ ще останат да плащат --ако и те не решат да станат еврапейци и да забегнат
    Последни новини