От х:

Днес в x:

"Табиет" пристигна в Пловдив с изобилие от балкански вкусове и ритми

Балканският фестивал за вкусове и ритми "Табиет" гостува в Пловдив до 21 май. Домакин е Международен панаир, а входът за всички събития в програмата е свободен.

"Табиет" съчетава магията на кулинарията, музиката и танца, за да предложи едно пътешествие в света на балканския начин на живот. Майстори на най-добрите български ресторанти се грижат никой да не остава гладен. Бирата в Капана се лее на корем благодарение на "Биндинг България" и "Биротерапия" и техните марки "Радебергер", "Даб", "Шоферхофер", "Клаусталер", "Естрея", "Бернард", "Регент", "Приматор", "Клостер Шайерн" и "Хасен".

Фестивалът представлява комбинация от разнобразна и атрактивна кухня, всекидневни безплатни концерти на звезди от България, Сърбия, Гърция и други страни, надсвирвания и надигравания на популярни оркестри и състави, спортни и кулинарни събития, надяждания, зони за семействата с голям лунапарк, детски атракциони, турнири по белот, табла и още много игри с награди.

Пловдивчани се потапят в атмосферата на балканския начин на живот, опитват впечатляващия микс от вкусна храна, хубави напитки, темпераментна музика, танци и забавления. В изложбената зона може да се купят биопродукти и деликатеси директно от производители.

Има луна парк, люлки и различни игри. За децата са осигурени аниматори. Специална детска сцена дава възможност за изява и на най-малките посетители от 11 до 19 ч. всеки ден. Там има забавни игри, състезания с тротинетки, спортни надпревари, песни, танци, фокуси и работилници.

Също толкова изкушаващи са и забавните състезания от програмата на „Табиет Пловдив“. Турнири по белот, табла и шах дават възможност за изява на напреднали и начинаещи всеки ден от 14 до 17 часа. Акцент в програмата е и танцовият уъркшоп, в който желаещите могат да се включат от 13 до 14 ч. всеки ден. Ръководители са Велизар Василев и проф. д-р Антон Антонов – преподаватели в АМТИИ и солисти на ансамбъл „Тракия“.

Музикалната част на фестивала ще достави истинска наслада на любителите на фолклора. Те ще видят и чуят изпълнения на над 15 трупи, които ще се редуват на голямата сцена всеки ден в късния следобед.

Музикалните изненади на гостуващите звезди ще са в два тура всяка вечер - от 19 и от 21 часа. Тази вечер започва с Виктория Куприна и Георги Величков и ще продължи с възпламеняващите изпълнения на известния сръбски певец Драган Коич-Кеба. 20 май е посветен на Гърция, като първо ще пее Андреас със своя бенд, а после - прочутият Никос Кетикидис, наричан „ангелския глас на гръцката музика“.

Маратонът от балкански ритми ще завърши на 21 май с космическия глас на Валя Балканска и нейни гайдар Петър Янев, които ще развълнуват публиката с родопски мелодии, с изпълнения на Ваня Вълкова и оркестър „Млади тракийци“ и с концерт на очарователната Нели Петкова, която винаги екзалтира слушателите.

Първото издание на кулинарно-музикалната проява се проведе в столичния парк "Възраждане" от 28 април до 1 май 2017 г. В София хиляди се събраха, за да опитат от множеството кулинарни изкушения и да чуят ежедневните безплатни концерти на известни изпълнители от Балканите.

Източник: asenovgrad.net

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини