От х:

Днес в x:

Започват разговори за коалиционното споразумение и състава на кабинета

ГЕРБ и Обединените патриоти започват разговорите за коалиционно споразумение и за персоналния състав на бъдещото правителство.

Съпредседателят на Обединените патриоти Красимир Каракачанов заяви пред БНТ, че разговорите за коалиционното споразумение ще започнат днес. Патриотите ще настояват за равнопоставеност между тях и ГЕРБ.

"Основният принцип в работата на подобно правителство трябва да е само и единствено отстояване на българския национален интерес. Записано е още в преамбюла на приоритетите - отстояване на българския национален интерес, като основен приоритет, и не допускане на намеса във вътрешните работи на Република България. Също така записани са проблемите с демографската криза, повишаване на доходите на българските граждани, темата с битовата престъпност. Хубавото е едно. Всички политически партии, вчера, говореха за едни и същи проблеми. Надявам се, че този път българските народни представители, влизайки в парламента, най-накрая са прочели какво пише на сградата. Надявам се, текста на вчерашната клетва да бъде запомнен от всички депутати", коментира Каракачанов.

Пред Нова тв новоизбраният зам.-председател на парламента Цвета Караянчева каза, че разговорите за персоналния състав на бъдещото правителство ще бъдат водени от днес. 

В сряда президентът Румен Радев обяви, че ще връчи мандат на ГЕРБ за съставяне на правителство следващата седмица. Очакванията са кабинетът да заработи в началото на май.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    Реформатор- лаладжия
    1 0
    13:50, 20 апр 2017
    Лъжепатриотите най после се докопаха до властта Сега ще започне яко лапане и лъжи с котешки каваци

Още новини

Последни новини