От х:

Днес в x:

Пет фирми ще рекламират европейските проекти на Хасково

Пет фирми ще рекламират изпълнението на европейските проекти на община Хасково, става ясно от приключилата процедура за възлагане на обществена поръчка. Тя е за “осигуряване на публичност и визуализация на проекти, финансирани от “Европейския съюз”. Проектите са реконструкцията и обновяването на училища и детски градини, “Шанс в дома”, Областен информационен център, “Шанс за нашите деца”, “Бюджетна линия за община Хасково”.

Обществената поръчка е разделена на пет обособени позиции, а за всяка от тях е определен различен победител. Фирмите, които ще рекламират европейските проекти на Хасково, са определени със заповед на кмета Добри Беливанов от днес. Те са “Реклама Консулт” ЕООД, “ДИ ЕМ АЙ Дивелопмънт” ЕООД, “Билборд БГ” ООД, “Атлас Травелс”, ЕООД, “Ламбаджиев Стандарт” ООД.

По различните обособени позиции от участие в процедурата са отстранени по няколко фирми. Сред тях е и “Еском Медиа Груп” ООД, която е отстранена и от петте процедури. Причината за дисквалифицирането е различна за отделните фирми, за Еском тя е, че е подадено едно ценово предложение за петте обособени позиции, а би трябвало да има отделен плик с ценова оферта за всяка от тях.

Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 53 053 лв. От кметската заповед не става ясно на каква сума са отделните договори с фирмите-изпълнители, това ще стане известно при обявяването на контрактите.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Те
    Тенчо
    2 -5
    18:06, 14 фев 2017
    А по прозрачно от това? Пет позиции пет фирми. Нали все казвате че този сайт бил на общината и на общински съветник, що са ги отстранили ЕСКОМ, заради дребен пропуск от тяхна страна се вижда но не са си затворили очите тези от комисията.
    От това става ясно как се прави, наистина се избира фирмата с най-добра оферта.
    И какъв е този коментар че са дадени на нашите- ми пет фирми все вашите ли са?
  • 2
    Не
    Незапознат
    4 -1
    23:21, 14 фев 2017
    Как се печелят каквито и да е конкурси в града ни всеки знае.Макар от време на време да недоволстваме примиряваме се като го възприемаме като нещо естественно.Както живота и смърта.Но с тази разлика че животът ни до голяма степен зависи от самите нас.А да участваш в процедура за да се класираш за нещо си колкото и да си добър критериите са други.Но да оставим това настрана.Макар че не трябва.Интересно за какво се избират въпросните фирми.''....ще рекламират изпълнението на европейските проекти на община Хасково...''.Нима това се нуждае от реклама?За слепи ли ни имат че да ни налагат какво да виждаме?Ще рекламират далаверите и източването на средства по тези програми от всяка една брънка по веригата ли?Едва ли.Няма кой да им позволи.По скоро ще ни обрисуват идеалистична картинка на чийто фон цъфтим и процъетяваме.Това вече сме го чували и от други.Но едва ли има вече някой който да вярва на това.Общинарчета,спрете да давате пари за да хвърлят прах в очите ни!Тази прогнозна сума нямаше ли да е по добре да се използва за нещо от което наистина имат нужда хората в града ни.За някой наболял проблем.Приют за кучета например,или нещо друго.
  • 3
    До
    до непознат
    1 0
    11:59, 15 фев 2017
    Не само си непознат ами си и тотално НЕзапознат! Това са задължителни изисквания при изпълнението на проекти и са си част от бюджета им.. ама нали тука сте все компетентни, че и много държите да се изказвате публично..
    Що не си гледате вашата работа и не пишете за неща от които разбирате?
    • Не
      Незапознат
      0 0
      23:15, 15 фев 2017
      Който и колкото да е запознат не може да знае всичко.Затова се пише и чете тук.Да може да се изчисти плявата и стигне до същественното.Казаното от вас не го знаех.Благодаря за разяснението.Явно съм гледал(а) нещата от грешният аспект.Но това не ги променя.Само изводът.Задължителното изискване позволява на двете страни-общинарите като възложители на проектитите и изпълнителите да го представят пред нас в такава референтна рамка която им оттърва.Ето защо след края на който и да е проект се поставя
      табела граничаща с размерите на билборд на мястото където е извършен.А това че е претупан и всичко след това се разпада във близките 3-4 години не ги интересува.Да си мо мислят училищата,градините,домовете и другите подобни институции.Нали чрез рекламата политическият дивидент е извлечен.Дали са компетентни или не потърпевште го усещат това.Бюрократичната страна на факта може да не се знае или разбира но се възприема на практика.За вас може да е важен пи-ара но за ръководителите на тези институции които реално са се превърнали в жертва на интригите и далаверите които отават ВИНАГИ безнаказани им е писнало.Пък и не само на тях.Има хора които работят с и в новата обстановка вследствие на даденият проект.Което е тяхна работа.С това си вадят заплатата.

Още новини

Последни новини