От х:

Днес в x:

МВР прилага план за пресичане на престъпността в селата

Приоритетна задача на служители на МВР е да са в близост до хората. Това заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на работна среща в ОДМВР - Хасково

Днес министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова посети ОДМВР - Хасково във връзка със старта и изпълнението на националната специализирана полицейска операция в малките населени места. Тя бе придружена от заместник-директорът на ГД ”Национална полиция” Константин Димитров.  
Директорът на хасковската дирекция и началниците на полицейските управления в Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Тополовград и Ивайловград запознаха министър Бъчварова с най-актуалната информация за средата за сигурност. Обсъдиха прилагането на плана за провеждането на специализираната операция срещу престъпността в малките населени места. Всички се обединиха около становището, че засиленото полицейско присъствие е основен фактор за противодействие на криминалните престъпления.
По време на срещата бе отчетено успешното сътрудничество с кметовете и кметските наместници на малките населени места, чиято помощ е улеснила полицейската ефективност. Според директора на ОДМВР - Хасково старши комисар Ангел Цанков, успешен фактор в тази насока са и гражданските сигнали. „Подаването на сигнали спомогна да бъдат задържани повече извършители на престъпления и максималното им противодействие”, заяви той. 
Началниците на полицейските управления в областта оцениха високо допълнителния ресурс, който ще им се предостави. По този начин не само ще се улесни работата на служителите на реда, но и ще се подобри ефективността от предприеманите действия.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

  • 1
    Ви
    вип
    54 -5
    12:43, 14 яну 2017
    предизборни проверки по места
    • Ха
      Хасковлия
      18 -1
      18:36, 14 яну 2017
      Социоложката ще ги хваща и ще ги дава на мързеливия шеф на следствения отдел Тошо Динков да ги разследва, и чакайте правосъдие! Пълна комедия и пародия!
  • 2
    Го
    гого
    41 -3
    12:53, 14 яну 2017
    Сетиха се!!!!!
  • 3
    Ма
    мастикаджия
    37 -9
    12:55, 14 яну 2017
    Сетиха се тъпанарите.Подлудиха ченгетата на терен.И тая стара чанта няма де се скрие някъде.
    Но сряда седем ще оправи нещата.Знам
    • Пр
      прав си
      14 -7
      13:37, 14 яну 2017
      харесвам сряда 7
    • П.
      п.с.
      13 -7
      13:40, 14 яну 2017
      и пояснявам защо. Защото хората вече е крайно необходимо да се осъзнаят и да търсят начини да са активни. А сряда 7 са активни.
  • 4
    Я
    я
    39 -5
    13:05, 14 яну 2017
    Предизборни каваци на гърбави руспии
  • 5
    Не
    Незапознат
    39 -4
    13:37, 14 яну 2017
    Написаното в статията не заслужава въобще никакъв коментар.Това е една приказка.Приказка за лека нощ.Приказка от 1001 нощ.Приказка която съдържа
    в себе си вплетени нови приказки които краят им единственно ще е щастлив.Само че те са за деца а не за порасналите такива които колкото и да ги харесват знаят как ще завършат.
  • 6
    Ср
    Сряда 7
    15 -50
    14:27, 14 яну 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Не
      Незапознат
      17 -1
      16:26, 14 яну 2017
      За да пращате когото и да е в частният сектор явно сте един от тези бивши величия заемали ръководни постове в държавни силови институции.Фирмите са на точно такива които са се изучили на гърба на държавата и работели впоследствие като висши кадри за нея.Но понеже апетита идва с яденето доходите получвани им са се видяли малко.И благодарение на политическата обстановка и връзките създадени през времето минават в частният сектор.Но само за да лапат още.Не от идеалазъм че ще са повече полезни в това което вършат.Кой взима пари в частният сектор?Поставеното лице на фирмата,коменданта,жените им като секретарки или диспечерки.Евентуално и тези които са патрул.За тях поне е сигурно че заплатите им колкото и да са ще ги взимат РЕДОВНО.На всички останали пенсионери и принудени да работят по една или друга прична като охранители им се дава по-малко от минималната заплата за часовете които работят.А в града ни има охранителна фирма която след 6 месеца почва да дава заплата.
      Поне за една знам.Говоря за тук.За други градове не знам как е.Но тук частният сектор въобще не заслужава да се споменава като алтернатива.Вие предлагате да се пусне питомното и да се гони дивото.Това е повече от лудост който го направи.Такива ли мислите че са полицаите?
  • 7
    A
    a
    44 -1
    15:57, 14 яну 2017
    Интересно как един министър на МВР който няма нужното образование ще събере професионалисти и ще им говори за престъпност. Това е голямо нахалство.Време е да спрем да назначаваме калинки.Кой за каквото е учил с това да се занимава.Има десетки полицаи в Хасково които са завършили школата в симеоново и които могат да станат министри.Но явно в България министър се става с минетчийска уста
    • Пр
      Преди
      0 0
      01:06, 15 яну 2017
      1944г. МВР е било едно министерство със здравеопазването.Така че гледайте да не ви сложат доктор за министър...
  • 8
    Би
    бивш
    26 -1
    16:10, 14 яну 2017
    Сряда7 ти явно се болен гербер,то и сега не достигат полицай.А до министърката и директора това са наистина предизборни кампании и отчитане на дейност.Преди години един полицай покриваше по няколко села и почти всичко беше нормално сегашните полицаи са на мама и татко детето или шуробаджанаци на началниците каква ефективност очаквате?

  • 9
    Ал
    ал капоне
    20 -2
    16:48, 14 яну 2017
    то не бяха казаните-дадоха пак да се вари пукница, целогодишно, сега ще пазят уж в селата, интересно какво още ще измислят от гроб не разбраха ли че никой не ги иска-сам си подаде оставката -сега реве като вдовица за бай х..й - няма да ви изберат -приемете го и се примирете!
  • 10
    Си
    Сигнал
    18 -2
    16:52, 14 яну 2017
    Като толкова много си гледа тази министърка работа да вземе докато е тука да провери незаконната дейност на лицето ММ. Как така ще дойде от село и ще превземе града, ще лиже пред всяка власт и ще пробутва царски пищови по конкурси. И всички ангажирани с това ще си мълчат, щот ги е страх от нещо имагинерно. Затвора е по реален и страшен, като се разровят разследващите.
  • 11
    Ма
    МАМА БОЖКА КАЗА:
    24 -2
    17:03, 14 яну 2017
    Идват избори, ще трябват пари и организация. Вижте тея митници, местния бизнес да дават, после ще се оправяме. Ако спечелим пак ще сте началници, ша има и още бонуси. Аре умната, щот кат дойде червенокосата, ще ядете хурката. Мойта е лесна.
  • 12
    Ха
    Хасковски Каун
    30 -6
    17:08, 14 яну 2017
    Бъчварова е най-слабият министър на вътрешните работи в демократичната ни история, хал хабер си няма от полицейската работа ! Не знам как може да седне и да налива акъл на Цанков, който е с близо 30 години служба в МВР и е започнал от най-ниското ниво, при положение, че на него му е ясно и 2, и 200 в МВР...
  • 13
    Iy
    IYI
    7 0
    10:43, 15 яну 2017
    Първо арестувайте престъпниците в НС, после и тези в селата !
Последни новини