От х:

Днес в x:

В интернет българите най-често влизат от телефоните си

Близо 2,6 милиона българи, около 80% от всички потребители на интернет у нас, са използвали мрежата предимно за лична комуникация по мобилните си телефони.

Това сочат данни от анализ на Евростат за използването на интернет от частни лица през 2016 г.

Като цяло ползването на интернет от домакинствата у нас се е повишило почти двойно в последните шест години. През 2010 г. малко над 30% от домакинствата са имали достъп до мрежата, докато през 2016 г. те вече надхвърлят 65 процента, показва анализът на Евростат.

Въпреки този растеж - България е на последна позиция в Европейския съюз по използване на интернет от домакинствата през 2016 г.

Втората по популярност (след мобилната) услуга сред българите, използвали интернет, е участие в социалните мрежи. Близо 75 процента от потребителите са създавали потребителски профил и са публикували във Фейсбук, Туитър или други мрежи.

Около 2,3 милиона души (70 на сто от всички потребители) са ползвали интернет за електронната поща чрез имейли.

По масовост на използването следват за онлайн четене на новини, вестници или списания, и информация за стоки и услуги през интернет са ползвали около 2,1 милиона българи или 64 процента.

Онлайн музика са слушали около 40 на сто от потребителите на интернет, а други 32 процента са ползвали мрежата за теглене на игри или други забавления.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини