От х:

Днес в x:

Юнкер: Тръмп е риск за отношенията между ЕС и САЩ

"Избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединените щати представлява „фундаментален“ риск за отношенията с Европейския съюз", заяви Жан-Клод Юнкер и допълни, че трябва да научим новия президент на Щатите "що е Европа и как действа".

"Това може да се окаже доста болезнен процес, защото трансатлантическият алианс и НАТО са поставени под въпрос. По отношение на бежанците и другите чужденци подходът на господин Тръмп по никакъв начин не пасва на убежденията на европейците. Мисля, че ще изгубим две години, докато той обикаля света, за който не знае нищо", казва още Юнкер.

Вчера пък секретарят на Путин, Дмитрий Песков, поясни, че затопляне на отношенията между двете страни ще има, ако НАТО започне изтегля свои войски от границите с Русия и забави разширяването на алианса. Той обаче наблюдава със съжаление все по-голямото струпване на армия - в Полша, Литва, Латвия и Естония

Руснакът обясни, че Путин е бил предпазлив по време на кампанията за президент в Щатите и нито веднъж не е изказал предпочитания.

"Русия никога няма да обсъди въпроса за териториалната принадлежност на Крим и е готова да чака, докато в Европа и САЩ разберат това", подчерта той и добави, че е редно санкциите срещу Русия да се преразгледат, защото са в ущърб на всички страни.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини