От х:

Днес в x:

45 от математическата със сертификат за дигитална компетентност

45 ученика от 11 Г и 11 Д клас от ПМГ"Акад. Боян Петканчин" в Хасково са получили днес своите сертификати от Националното онлайн оценяване на дигитални компетентности. За това се похвали във Фейсбук профила си техният преподавател Гергана Петрова.

Препитването е за самостоятелно ниво на владеене по Европейската референтна рамка за оценяване. То се проведе в края на миналата учебна година. Сертификатите са изпратени от МОН и вече разписани от временно изпълняващата длъжността директор на Математическата гимназия Донка Маргаритова.

Европейска рамка на дигиталните компетентности беше разработена от ЕК за придобиване на знания, умения и нагласи, за пълноценното използване на съвременните технологии във всекидневието на всеки.

Европейската рамка съдържа 21 компетенции, структурирани в пет звена. Всяка от компетенциите има три нива на професионалната подготовка

България като членка на Европейския съюз организира националното онлайн външно оценяване на дигиталните компетентности през 2016 г. за учениците от 10. клас.

Оценяването беше пилотна фаза с участието на 20 000 ученици от цялата страна. От 2017 година оценяването ще бъде задължително за всички ученици от 10-ти клас.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини