От х:

Днес в x:

Едно ВиК за всички общини в хасковско

Изображение 1 от 6

    Консолидацията на ВиК сектора в област Хасково вече е факт. Всички общини от Хасковска област от днес са членове на една асоциация по ВиК.

    На общо събрание на „Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от ВиК – Хасково“ днес бяха взети единодушно решения за приемане на Тополовград, Стамболово и Димитровград. В общото събрание участваха кметовете на общините от Област Хасково, а събранието бе водено от председателя на Асоциацията – Областния управител на Хасково Станислав Дечев. До започване действията по стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК-системите и предоставяне на услуги на потребителите от ВиК-Хасково, в трите общини тези дейности да продължат да се извършват от сегашните ВиК-оператори, пише още в решенията, гласувани от общото събрание днес.

    За Тополовград това е ВиК ЕООД-Стара Загора, за Димитровград- ВиК ООД Димитровград и за Стамболово – ВиК оператор „Стамболово“ ЕООД. Областният управител на Хасково Станислав Дечев предложи за гласуване и решение за изготвяне на анекс към договора между Асоциацията и ВиК Хасково за включване в бизнес-плана 2017- 2021 година на новоприсъединените общини.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Гр
      Гражданин 727
      7 0
      13:02, 22 юли 2016
      Бележита дата. С нея се слага край на многогодишния труд на няколко кмета да отделят тукашното В и К от хасковското. Сегашният кмет не можа да откаже на съпартийката си Лиляна и го приобщи в общия кюп. Освен това се отървава от управителя- монтажник и счетоводителя- моливкин приели един нерантабилен обект - водоснабдяването на гр. Меричлери. Освен това трябва да си ходи и рускинята - пенсионер, която няма проектантска правоспособност, а участва в обекти и общинския експертен съвет. Това неминуемо щеше да стане защото се виждаше слабостта на общината в сектора. Браво и ашколсун?!
    • 2
      А.
      А .Б
      5 -2
      12:37, 24 юли 2016
      Само безхаберника Петко Стойчев може да оправи нещата в сектора,може да краде но пък си разбира от работата.
      • Зр
        Зрителя
        3 -3
        23:34, 27 юли 2016
        Най-важното е че няма да "оправя" сектора глобалния демагог и мошеник А.Б. и присъдружните му семейства неграмотници.
    • 3
      Ди
      димитровградчанин
      3 -1
      14:38, 25 юли 2016
      Срам! Сега директно вдигат цената.Никой няма да знае какво се случва.
    • 4
      Б.
      Б.А
      3 0
      09:02, 16 авг 2016
      Съгласен съм че, петко стойчев може да оправи нещата но първо трябва да му минат съдебните дела за разсипничество ,кражби и далавери. Дано му се размине
      с по малка присъда да речем една година затвор -препоръчвам му бобовдолския.
    Последни новини