От х:

Днес в x:

От Спешното чакат до 1500 лева над заплатата. Гелов: Нещо са се объркали

    От хасковското Спешно приемно отделение са разгневени, че са били излъгани за допълнителните възнаграждения върху заплатите, обещани от здравния министър Петър Москов – месечно по 900 лева за медицинска сестра и 1500 лева за лекар. Финансовите стимули трябвало да се изплатят със задна дата, считано от началото на тази година.

    По случая медиците изпратиха гневно писмо до медиите. В него се твърди, че здравният министър е заявил, че допълнителните пари са преведени на 45 болници в страната на 19 април т. г. В специализиран сайт пишело, че за МБАЛ „Хасково“ били предвидени средства за 12 мед. сестри и 12 лекари към Спешно приемно отделение на обща годишна сума 345 600лв. Това били допълнителни възнаграждения, над заплатите, „За поддържане на капацитет на спешна медицинска помощ“.

    “До настоящия момент персоналът не е получил нито лев от обещаните и посочени средства”, категорични са хасковските медици в писмото си.

    Шефът на хасковската болница д-р Георги Гелов реагира остро на твърденията на хасковските медици. Той бе категоричен, че персоналът получава гарантираните възнаждения за лекар и сестра. Гелов обаче категорично отрече министър Москов да е обещавал 900 и 1500 лева като допълнителни възнаграждения върху заплатите. „Толкова не получава и началникът на Хирургията“, ядоса се той. Според него думите на здравния министър са погрешно интерпретирани от столични медии и са подвели хасковските лекари. Той дори водил разговори с началника на хасковското Спешно и с министерството. Освен това Гелов поясни, че МЗ следи за разпределение на парите чрез РЗИ.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ko
      koi
      22 -15
      21:37, 27 юни 2016
      5 лева не заслужават не си гледат работата
    • 2
      12
      1234567
      19 -16
      21:44, 27 юни 2016
      На какво тези 1500лв.само се чудят по кой начин да изцуцат здравната каса.Болен не болен давай в отделенуето да цоцкат ама ако няма здравни и прострелян да е вънка в канавката пред хирургия.
    • 3
      Hi
      Hi hi
      22 -11
      22:37, 27 юни 2016
      Кви 1500 лв те не заслужават ,има един там с бела коса дърт от пловдив доктор му викам щот не му знам името и 2 лева не заслужава през пръсти си върши работата за съжаление съм с хронично заболяване и често се налага посещение в спешното и все на него се случвам ама един такъв мързелив или некъдърен незнам 1500 лв ха ха
    • 4
      Ме
      медик
      16 -18
      00:03, 28 юни 2016
      Работата им няма да се подобри като сте с тази грешна представа за живота. Те не са длъжни да работят за без пари, набийте си го в простите селски тикви, социалистическото време е отминало отдавна.
      • Гр
        Грета
        3 -4
        12:58, 28 юни 2016
        Като не са длъжни, да си търсят друга работа.Ние пациентите какво да направим ?
    • 5
      Iv
      Ivan
      13 -4
      09:42, 28 юни 2016
      Удивително е че имаме медицински персонал в България изобщо, имате ли си идея колко са напуснали заради ниското заплащане и ред други причини и какви колички с пари получават навън в сравнение с парите за оцеляване тука.. ма нека плюйте и плюйте, и докторите плюйте и всичко плюйте. И да на ясно съм, че не всеки е кадърен, но в крайна сметка заради Българина няма да се оправим, не заради нещо друго.
    • 6
      Па
      Пациент
      12 -5
      11:47, 28 юни 2016
      Какви 1500лв. бе хора. Тези не заслужават нищо. Преди време се наложи да отида до там с детето, понеже падна и с едно камъче си направи дупка на челото. За секунди цели беше в кръв. Аз също. Чакахме 40 мин. Пред спешния кабинет. Сестри минават, никой не каза влезте да видим какво е станало. На моят въпрос, няма ли да ни видят, отговорът беше ЧАКАЙТЕ. След 40 ми. Аз си тръгнах и си правих детето в къщи. ХОРА това е дете. Тези некадърници не стават за нищо.
      • Ни
        Никодимчо
        9 -5
        13:20, 28 юни 2016
        Одрасканото с камъче изобщо не е за спешна помощ - в света не само, че ще чакаш с часове, ами и пари ще ти вземат дето им губиш времето за глупости.

        А останалите плювачи срещу лекарите съветвам да не търсят медицинска помощ, никой не ги вика насила по кабинети и болници.

        Народ, който не си уважава лекарите и учителите, е мърша и мястото му е на бунището, накъдето сме се запътили. Ходете да ви образоват и лекуват мутри... с очи и без очи.
    • 7
      Сп
      спешно
      4 -4
      15:32, 28 юни 2016

      Тия в спешното си барат само долните части и искат пари.Преди няколко дена ми са наложи да ида по спешност,вътре санитарката пуши,,доктора'' спи и казал да дойда утре.Само знаят да л***т нищо друго!!!

      • Ui
        ui
        5 -1
        16:01, 28 юни 2016

        Абе еи мауци ко ми са обяснявате кат имате проблеми отивате нали там спасяват хората пък искате да не им се плаща.Къде сте тръгнали с тая глава бе бахти п******е.Като имате зор отивате нали оставете хората да си получат заслужените пари

    • 8
      Ui
      ui
      3 -1
      16:12, 28 юни 2016
      Защо д-р Гелов и д-р Кючуков като знаят че има отпуснати пари от МЗ- София не са отпуснали парите на служителите в Спешно отделение,а се крият и мълчат като някакви мишки,сигурно защото искат да си сложат парите в джобовете си и още нещо кой от МЗ следи за финансите в Спешно отделение РЗИ проверява само работата и документацията.
    • 9
      Н.
      Н.М
      0 0
      10:43, 26 юли 2019
      Всичко което се отпуща го прибират шефовете (доно им приседне) а искат лекарите да работят без пари. Как да стане тая работа? И после недоволни пациенти.
    Последни новини