От х:

Днес в x:

Наредба спретна полицаите

Служителите на реда вече няма да могат да боядисват косите си. Това е записано в наредба за определяне на категориите служители, осъществяващи правомощията си в униформено облекло, неговия вид и модел и отличителните знаци на МВР, публикувана в Държавен вестник.

Според документа мъжете полицаи трябва да са прилично подстригани и обръснати и с естествен цвят на косата. За разлика от тях жените трябва да поддържат прически, които да не пречат на носенето на барета или фуражка, пише вестник "Монитор".

В наредбата е записано още, че мъжете в униформа нямат право да носят обици, гривни и накити. В документа не е посочено дали женените ченгета ще могат да ходят с халки на работа.

Униформите на служителите на реда трябва да са чисти и изгладени. Когато носят багаж, униформените ще трябва да използват чанта или куфар, пише още в наредбата. Тя възлага на главния секретар на МВР да проверява колко са прилежни подчинените му.

Полицаите вече ще имат нови униформи. Специалното облекло ще се получава безплатно всяка година, старото обаче ще се износва до 2010 година, пише в наредбата. В строевата униформа на полицайките вече са включени пелерина и шапка с периферия.

Всички полицаи ще имат в униформите си отличителния знак с надпис "Полиция", изписан на български и английски. На ризите и блузите, част от униформеното облекло, ще бъдат избродирани националният флаг и герб. Пагоните на досегашните офицери ще са твърди с големи и малки петолъчни звезди. В нашивките на бившите сержанти пък ще има дъбови клонки. Такива клонки ще има и върху козирките на фуражките.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини