От х:

Днес в x:

Хасковски полицаи безобразничат в други градове

    Как да бъдат мотивирани обикновените хора да спазват закона, след като тези, които трябва да съблюдават изпълнението му, го нарушават най-демонстративно. Риторичният въпрос е на Иван Василев, а поводът за него е действия на полиция с хасковски регтабели в родния му град Кърджали. „Безобразието”, както го интерпретира читателят ни, за някои може да изглежда дреболия, а в Хасково направо сме му свикнали. А именно: безогледно паркиране на места за инвалиди. В Кърджали обаче още са запазили способността си да се възмущават от това и да считат подобно постъпка за заслужаваща обществено/ поне/ порицание:

    Иван Василев

    Гр. Кърджали 

    Здравейте, крайно възмутен съм от видяното днес на паркинга пред магазин "Lidl" в гр. Кърджали. Два автомобила бяха паркирани на инвалидните места и явно се виждаше, че шофьорите им не са инвалиди. Още по-възмутително беше, че единия (Хасковския) имаше стикери СФСМВР. Това означава, че въпросния нарушител е служител на МВР. Вместо да бъдат за пример, полицаите са системни нарушители, нагли и се чувстват безнаказани. Това действа адски демотивиращо към нас обикновените граждани, които се опитваме да живеем по правилата, а всеки ден ставаме свидетели на такива нагли нарушения точно от тези, които трябва да следят за реда и да бъдат за пример. Прилагам снимките от паркинга, заедно със снимката със стикера, който ги прави "безнаказани"  

    От снимките си личи, че колите с полицейския стикер нямат такъв и за инвалиди, което все пак би им дало право да ползват тези парко места.

    Макар да не успяхме да се свържем с подателят на сигнала, засечката с други наши читатели от Кърджали смайващо разкри, че в южния град не са свикнали с подобни полицейски изпълнения. Не че тамошните ченгета били „китка за мирисане”, а качествата им се състояли предимно от кусури. Но демонстративната наглост не им била присъща. Именно заради нея/ и регтабелите/ оттам са убедени, че наистина става дума за вносен полицейски произвол.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини