От х:

Днес в x:

Дипломанти от Техническия колеж в Смолян с отлични проекти за държавния изпит

    Дипломанти на Техническия колеж в Смолян представиха интересни презентации на дипломни работи на държавните изпити на завършващите студенти, които се проведоха от 18 до 20 юли. 37 студенти от четирите специалности – Електроенергетика и електрообзавеждане, Машиностроителна техника и технологии, Компютърни и комуникационни системи и Автомобилна техника представиха поректите си, за да получат дипломит от Техническия колеж към ПУ „Паисий Хилендарски”.

    Особен интерес предизвикаха разработките на младите конструктори от специалност „Автомобилна техника” Данаил Данчев, Евгени Джаров, Васил Василев, Бисер Дурев, Атанас Гозманов и Илия Михайлов. Техните дипломни проекти са в подкрепа и развитие на студентски проект „Изграждане на подвижна лаборатория за изследване на процеси в автомобилната техника“ по договор с Фонд "Научни изследвания" на ПУ „Паисий Хилендарски”. Ръководител на проекта е проф. Любомир Станев, а консултант – доц. д-р Славчо Божков. Всеки от дипломантите разрботва определена част от подвижен стенд-лаборатория СЛ-1 за изследване на процеси в автомобилната техника: двигател и системи за управление, газова уредба, трансмисия и ходова част, спирачна уредба, окачване и кормилна уредба.

    Това е първата крачка към реализиране на специализирана подвижна лаборатория на територията на Технически колеж – Смолян, която ще даде големи възможности за провеждане на качествени изследвания на параметрите на серийни или прототипни автомобили или техни агрегати и да разшири функциите на Колежа като образователен и научен център.

     Николай Камишев от специалност „Машиностроителна техника и технологии”, представи своята дипломна работа-уред за  лабораторни упражнения със студенти от специалността „Машиностроителна техника и технологии“.

    Тенденциите в развитието на съвременните компютърни и комуникационни системи, налага внедряването на все по-нови методи и технологии, свързани с определянето на количество печатащи устройства при мрежовия печат в една LAN Ethernet мрежа и изследването на OFDM технологията за периодични сигнали с и без наличие на скокове на фазата в среда на Matlab, както и OFDM модулатор и демодулатор в Simulink. В тази област са дипломните разработки на Юлиян Асенов и Нина Велинова от специалност „Компютърни и комуникационни системи” с ръководител ас. инж. Ангел Чекичев.

    Това са само част от дипломните работи, които бяха защитени отлично. Дипломантите от специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане” се явиха на държавен изпит и също показаха много добри знания.

    Много сме доволни от представянето на нашите възпитаници, заяви доц. д-р Силвия Стоянова, директор на Колежа. Защитите на дипломните работи и резултатите от държавния изпит са доказателство за добрата подготовка на нашите завършващи студенти. Повечето от тях вече се реализират в желаните от тях технически области, подчерта тя. На всички наши дипломанти пожелаваме да продължават да се доказват на своите работни места, успешно да продължат да се развиват и да защитават името на Колежа и на Пловдивския университет. Повечето от тях ще продължат обучението си в степен „Магистър” в ПУ и други висши училища по сродни специалност. 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини