От х:

Днес в x:

9 странни причини за развод

Чували сте статистиката, че 50% от браковете завършват с развод. Обикновено причините се непредолими различия или финансови затруднения. Но не винаги. Понякога, доста по-странни проблеми са причина за раздялата. Ето ги 9-те изненадващи поводи за развод:

1. Пътувате твърде дълго до работа

Може би стресът да се озовете в задръстване е прекалено голям. Или губите безценно време. Каквато и да е причината, когато пътувате до работа в продължение на 45 минути или по-дълго всеки ден, е много по-вероятно да се разведете, е открило шведско проучване. То наблюдавало милиони шведи в продължение на 10 години и установило, че 14% от двойките, при които единият от двамата партньори пътува дълго до работа се разделят, в сравнение с 10% от тези работещи близо до дома. 

2. Всички приятели правят така

От момента, в който всичките ви приятели се женят или раждат деца, и вие започвате да си мислите, че трябва да последвате примера им. Оказва се, че същото важи и за разводите. Изследване е доказало, че 75% от участниците е по-вероятно да се разведат, ако техен близък приятел или член на семейството са разведени, а 33% е по-вероятно да се разведат, ако разведен е приятел на техен приятел. Но силата на положителното влияние също не е за пренебрегване. Проучването е доказало, че опитвайки се да подобрите трудния брак на приятел, може да заздравите вашия собствен.

3. Първото ви дете е момиче

Първородните момичета по-често водят до развод, отколокото първородните момчета, според 60-годишна статистика. Освен това неженените двойки е с 42% по-вероятно да се оженят, ако първото им дете е момче. Дали това означава, че бащите са по-важни за момчетата или, че момчетата са по-важни за бащите? Все още предстои да се разбере.

4. Разболявате се сериозно

Ето ви няколко депресиращи новини: Скрошно изследване сред почти 3 000 женени двойки на възраст над 50 год. е установило, че ако жената сериозно се разболее от рак, заболяване на белите дробове или сърдечен удар, бракът е с 6% по-вероятно да се разпадне, в сравнение със случаите, в които заболелият е мъжът или ако и двамата партньори са здрави. Учените отдават тези резултати на финансовите затруднения, в които двойката изпада в комбинация с невъзможността на мъжа да се грижи за домакинството при заболяването на жената.

5. Зает лекар сте

Преобладаващата мъдрост от по-стари изследвания сочи, че ако работите като лекар е по-вероятно да се разведете. Сега се оказва се, че вярно е обратното. Горе-долу. Ново проучване е открило, че нивото на разводите при лекарите е по-ниско в сравнение със зъболекари, други здравни работници, медицински сестри и адвокати. Но има едва уговорка: жените лекари, които работят повече от 40 часа седмично всъщност се развеждат по-често. Обратното е валидно за мъжете: когато мъжете лекари работят повече от 40 часа на седмица, нивото на разводите е по-ниско.

6. Делите си по равно домакинските задължения

Е, това е неочаквано: Двойки, които си поделят по равно домакинската работа се развеждат по-често. Норвежко изследване е доказало, че често грижите за децата се разпределят 50-50, но домакинската работа обикновено се пада на жената. Но когато двойката си разпредели всички семейни задължения по равно, нивото на разводите скача. Проучването сочи, че тези двойки са изградили подобни на бизнес отношения, които ги правят нещастни, а на заден план остават щедростта, интимността и спонтанността.

7. Пиете повече от него

Пиянството и пристрастяването се свързват с по-високи нива на развод, но броят на разделите също скача, ако нежната половинка пие значително повече от съпруга си, сочи ново изследване. То е наблюдавало консумацията на алкохол и броя на разводите сред почти 20 000 двойки. Двойки, които не употребяват алкохол или двамата партньори пият еднакво количесто, се характеризират с по-ниска вероятност от развод. Въпреки, че тази вероятност се увеличава, когато мъжът пие повече от съпругата си, тя се утроява, в случаите когато жената пие значително повече от съпруга си.

8. Теглото ви е здравословно

Ако теглото ви е под контрол е много по-вероятно да е разведете. Изследователи са анализирали повече от 2 700 молби за развод и са открили, че 76% от разводите се случват, когато съпругът и съпругата тежат не повече от 90 кг. всеки.

9. Липсва ви "хормона на любовта"

Шведски учени са установили, че гените може да окажат влияние върху трудните бракове и да причинят развод. Някои от жените носят пермутация, която им пречи правилно да обработват окситоцина или "хормона на гушкането", който всички ние произвеждаме, за да изразим любов, привързаност и щастие. Тези жени често остават неомъжени или имат проблем с обвързването, и ако все пак се задомят е с 50% по-вероятно да имат трудни, неудовлетворяващи взаимоотношения, които да приключат с развод.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Sa
    Sas
    0 0
    19:09, 2 юни 2015
    Да Ви имам проблемите .......:P
Последни новини