От х:

Днес в x:

Откриха Майските тържества с концерт на Врачанския духов оркестър

С концерт на Врачанския духов оркестър за 46-ти път бяха  открити  Майските  културни тържества в Смолян. Професионалните музиканти изпълниха 15 творби от различни музикални жанрове.  Духовият оркестър е създаден през 1962 г. и е носител на редица престижни награди от участия в Германия, Люксембург, Украйна, Русия и други европейски държави. Ръководител на Врачанския духов оркестър, наследил традициите на големия музикант и композитор Дико Илиев, е почетния гражданин на Враца Бойчо Димов.

На концерта присъстваха зам.-областният управител Адриан Петров, председателят на Общинския съвет Филип Топов, зам.-кметът Марияна Цекова, общински съветници и др.

 За майските празници Общината е подготвила богата и разнообразна програма, която ще продължи до 29 май, когато официално ще бъдат закрити. Днес проявите са посветени на празника на българската армия и Деня на храбростта, а тържествен концерт от 16.00ч. на площад "Свобода" ще се съчетае с честване на 55 години от създаването на Професионална гимназия по икономика „Карл Маркс” в Смолян. От 19.00 часа РДТ „Николай Хайтов” ще представи в зала №1 спектакъла „Последният пастир” .

Цялата програма на Майските културни тържества може да видите тук:

http://www.smolyan.bg/bg/news/view/2683

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини