От х:

Днес в x:

LG представи уникалния G4 с иновативна камера и дизайн от истинска кожа

LG Electronics (LG) днес показа очаквания с голям интерес LG G4 смартфон в рамките на събития в шест световни града - Ню Йорк, Лондон, Париж, Сингапур, Истанбул и Сеул. Близо 1000 души бяха гости на тези събития - те се събраха, за да видят новия LG G4, наследникът на G3, който надмина всички очаквания по отношение на продажби и награди. Сред първите потребители на LG G4 ще бъдат 4000 късметлии, които ще получат новия смартфон като част от най-голямата потребителска кампания в историята на компанията.

С G4 LG поставя фокус върху комфорта и елегантността, страхотното визуално и потребителско преживяване. Камерата на LG G4 има F1.8 бленда, рядко срещана при смартфони, която позволява 80% повече светлина да достигне сензора в сравнение с LG G3. Иновативният модул на камерата се допълва от новия IPS Quantum дисплей, който е още по-добър от новаторския Quad HD дисплей, представен на света с модела LG G3. LG G4 въплъщава внимание към човека, което е ясно различимо от тънкия и извит дизайн Slim Arc и графичния потребителски интерфейс.

"Ние успяваме да изпълним обещанието на LG да предоставя иновации за по-добър живот чрез този моден премиум смартфон, който предлага балансирано потребителско преживяване, конкуриращо се с най-добрите на пазара," каза Джуно Чо, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. "Целта ни беше да предоставим на потребителите едно устройство, което е наистина фокусирано върху човека и съчетава аналогова чувствителност с технологии, които имат страхотна производителност. От дизайна до камерата, до потребителското преживяване, това е най-амбициозният смартфон, който някога сме правили."

Удобен и елегантен дизайн
LG обръща специално внимание на материалите, използвани в най-новия си смартфон. LG G4 се предлага с покритие от ръчно обработена кожа в шест красиви цвята. Използван е традиционен процес по оцветяване на кожата с растителни оцветители, при който умели занаятчии обработват и оцветяват кожата. Цветовете на кожата при G4 са богати и топли, изглеждат автентично и се променят във времето. Най-важното обаче е че кожата, обагрена с растителни оцветители, е екологична и може да бъде рециклирана лесно, тъй като не са използвани никакви вредни химикали. Има и други опции при избора на покритие за задната част на G4 - керамично бяло с 3D мотиви, сив-металик с ефект на ковано желязо, както и лъскаво покритие в златен цвят.

Комфортната елегантност на LG G4 внася свежа промяна на фона на широко разпространените плоски дизайни с метално покритие, които са възприети като стандарт в индустрията. Дизайнът на LG G4 е характерен с тънката си леко извита форма Slim Arc, която е характерна за целия корпус на смартфона, а дисплеят подчертава цялостната конструкция с фината си извивка. Концепцията Slim Arc е повече от дизайнерски акцент - благодарение на нея телефона е с 20% по-устойчив от плоските модели при изпускане с дисплея надолу и се усеща по-удобно и по-стабилно в ръката.

Дизайнът на корпуса е отразен и при потребителския интерфейс, който предлага опростена и естествено интуитивна графична среда. При LG G4 цветовете на иконите са по-живи, а краищата са заоблени в унисон с дизайна Slim Arc. Освен това, инструментът Smart Notice автоматично променя цвета на фона и текста въз основа на изображението, избрано от потребителя за началния екран.

Страхотно визуално преживяване
LG създава 16-мегапикселовата камера на G4, така че тя да може да заснеме възможно най-красивите изображения, дори и при неоптимална светлина. Модулът на камерата има широка F1.8 бленда, която допуска до сензора да достигне 80% повече светлина. LG подобрява още повече производителността при условия с малко светлина благодарение на OIS 2.0, която удвоява показателите на OIS+ като разширява обхвата на стабилизация на изображението от един до два градуса върху X и Y-оста и за първи път добавя трета ос.

Режимът за ръчна настройка е новост при G4 и дава възможност на опитните фотографи да изразят артистичната си натура като директно контролират фокуса, скоростта на затвора, ISO, компенсацията на експозицията и баланса на бялото за всеки кадър. Напредналите фотографи могат да запазят снимките си и в RAW формат в допълнение към JPEG за по-прецизна обработка и без загуба на детайли.

Високите технологии при камерата на LG G4 се допълват от сензор за цветовия спектър (CSS) - първата по рода си такава функция, която се въвежда в смартфон. CSS подобрява цветовата прецизност като точно чете RGB стойностите на околната светлина в дадената сцена, както и инфрачервената светлина, отразена от обектите. CSS използва тази информация, за да настрои баланса на бялото на камерата и цвета на светкавицата, за да създаде изображения, които са възможно най близки до това, което човек вижда с очите си. Благодарение на цветовия сензор червените цветове вече няма да се виждат като ярко оранжеви, а белите цветове няма да изглеждат като бледо жълти.

LG са помислили и за това как могат да се заснемат най-добрите селфита. В новия смартфон е интегрирана 8-мегапикселова предна камера, подходяща за заснемане на прецизни групови снимки и портрети. Функцията Gesture Interval Shot е подобрена версия на оригиналната Gesture Shot - тя заснема четири кадъра с отстояние от две секунди между тях и така увеличава шанса да се заснеме перфектната снимка дори и при най-неблагоприятните условия. Заснемането е толкова просто, колкото да отвориш и затвориш ръката си два пъти пред камерата.

G4 отбелязва изключителен напредък и по отношение на дисплей технологията. Той е първият смартфон, който използва новия 5,5-инчов IPS Quantum Display на LG, който предлага с 20% по-високо възпроизвеждане на цветовете, 25% подобрение в осветеността и 50% по-голям контраст. Това е първият Quad HD дисплей, който използва технологията Advanced In-Cell Touch (AIT), която съчетава LCD и тъч сензора в един единствен слой и така предоставя по-добро възпроизвеждане на цветовете и сензорна прецизност. Този нов дисплей е калибриран за стандартите за цветова експресия DCI (Digital Cinema Initiatives), които за първи път се използват от холивудските студиа.

 

Силата на производителността 
Страхотното при G4 е, че по-висококачественият дисплей не се отразява на живота на батерията. Смартфонът има сменяема батерия с висок капацитет 3,000mAh - рядкост при смартфоните от висок клас. В съчетание с ползите, предоставени от бързия и енергийно ефективен процесор Qualcomm® SnapdragonTM 808 с X10 LTE, LG G4 успява да работи без зареждане в нормален режим през целия ден. Всъщност, със същият капацитет на батерията LG G4 издържа 20% повече от G3.

За да отбележи първото официално представяне на своя SnapdragonTM 808 процесор, д-р Пол Е. Джейкъбс, изпълнителен председател на Qualcomm International се присъедини към г-н Чо на сцената в Ню Йорк Сити, а заместник председателя на Qualcomm Джим Дох присъства на събитието по представяне на G4 в Сеул.

"LG и Qualcomm Technologies си сътрудничат още от първоначалните фази на създаването на Snapdragon 808, за да могат да съвместят по най-добрия начин технологиите на двете компании и да направят възможно интегрирането на някои от уникалните функции на LG G4," каза Джейкъбс. "Смартфонът G4 е перфектният пример как най-добре оптимизираните технологии се съчетават, за да удовлетворят нуждите на потребителите."

UX с фокус върху потребителя
LG G4 е първият телефон, който използва новия интерфейс UX 4.0, който е по-опростен и интуитивен и така по-добре отговаря на нуждите на всеки потребител. Подобреното потребителско преживяване премахва ненужните стъпки, а същевременно с това предлага повече опции за конфигурация за по-опитните потребители.

• Quick Shot дава възможност на потребителите да заснемат снимки без да отварят приложението на камерата посредством двойно натискане на Rear Key бутона, намиращ се на гърба на телефона, докато дисплея е изключен. LG G4 има и невероятно бързо време за стартиране на камерата - само шест десети от секундата.
• Новата Галерия прави процеса по преглеждане на хиляди снимки невероятно лесен, като ги организира в хронологична поредица (timeline). Функцията „Спомени" (Memories) автоматично организира снимки и видеа в албуми за конкретни събития въз основа на времето и мястото на тяхното заснемане без да се налага да ги публикувате в облачна среда.
• Event Pocket дава възможност на потребителите да създават един унифициран календар посредством издърпване и пускане на дейности от множество календари и социални мрежи. След като приключите с началната настройка, вече няма да има нужда да влизате в множество различни календари. 
• Подобрената функция Smart Notice предоставя по-персонализирани уведомления за прогнозата за време и пътуванията, като анализира навици от типа на пътуването до работа. Това позволява на Smart Notice да създаде персонализирано съобщение от типа на: „Уверете се, че носите чадър по път за метрото."
• Quick Help позволява на потребителите да търсят незабавно отговори на всякакви въпроси, свързани с работата на LG G4 и то директно в рамките на инструмента Smart Notice. Quick Help може да покаже на потребителите настройките на LG G4 и дори да насрочи разговор с екипа по клиентска поддръжка.

LG създава редица партньорства, за да подобри цялостното преживяване на потребителите с G4. Google Office идва директно инсталиран на LG G4 за лесна работа в колаборативна среда, а собствениците на G4 ще получат допълнителни 100GB място за съхранение на Google Drive безплатно за две години. Благодарение на MirrorLink и LG G4 собствениците на автомобили Volkswagen ще могат да разгледат подходящ за автомобил интерфейс на G4 върху дисплея в автомобила, за да се получи пълна интеграция на контакти, навигация и музика от смартфона.

LG G4 ще бъде разпространен поетапно, започвайки на 29-ти април в Корея и в последствие ще се предлага от 180 оператора по целия свят. Цените и наличностите ще бъдат обявени отделно за всеки пазар.

Източник: http://www.cross.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини