От х:

Днес в x:

Николай Мелемов е победител в конкурса "Кмет на месеца" за февруари

На официална церемония във ВИП залата на Софийската опера и балет, Порталът на българските общини - Kmeta.bg награди кметовете на Смолян и Тутракан – Николай Мелемов и д-р Димитър Стефанов за техните победи във февруарското издание на конкурса "Кмет на месеца". Темата на надпреварата бе: "Опазване на регионалното културно-историческо наследство". Градоначалниците бяха удостоени с грамоти лично от зам.-министърът на културата Бони Петрунова.

Зам.-министърът сподели, че е родом от Смолян и е запозната с постиженията, които местната власт е постигнала по отношение на недвижимото културно наследство.

В Смолян цари изключително добра симбиоза между проф. Маргарита Ваклинова, експертите на общината и строителната фирма. С техните задружни усилия бе възстановена прекрасната Момчилова крепост. Както е известно, съхраняването на културното наследство отваря важни възможности за развитие на общините - открива нови работни места, повишава икономическия растеж. Популяризирането на културния туризъм е нещо, което за в бъдеще ще се цени още повече", подчерта Петрунова, връчвайки наградата на кмета Николай Мелемов.

Кметът на Смолян заяви, че иска да благодари на министерството на културата, за помощта, която то оказва за обогатяването и запазването на културния облик на община Смолян. „Истински се надявам, това да бъде оценявано от нашите съграждани - това е най-важното", заяви кметът.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини