От х:

Днес в x:

Ужасът на Алиса: Мама скочи и аз след нея!

"Истинско чудо е, че момиченцето е паднало точно върху майка си. Дори в смъртта си я е предпазила. Успях да говоря с Алиса, тя самата ми каза, че е скочила след Саша", разказва пред "24 часа" Йоанна Гюрова, приятелка на загиналата рускиня Александра Наний.

Във вторник вечерта 34-годишната жена се хвърли от 5-ия етаж на кооперация в Бургас и почина на място. Детето бе прието в реанимация с тежки контузии.

Йоанна е филолог, работила е като журналист, помагала е на Александра да научи български. Посетила детето в сряда вечерта в болницата.

"Възприела е всичко като игра, разказа ми, че е видяла как майка ѝ скача и я последвала", обяснява Гюрова.

"Алиса е много живо и палаво дете, затова първо си помислих, че тя е паднала от терасата, а Саша е скочила след нея", разказва жената. Разговорът с малката обаче разкрил друго.

Според нея детето е добре, макар че говорело трудно. Алиса няма синини по лицето, гипсирани са едната ѝ ръка и единия крак", допълва Йоанна Гюрова.

Състоянието на 4-годишното дете е стабилизирано, но остава критично, съобщиха на свой ред от от МБАЛ-Бургас. Най-сериозна е контузията на белия дроб.

Според шефа на болницата д-р Георги Матев е рисковано на този етап детето да се транспортира за лечение в Русия.

Тялото на майката -  34-годишната Александра Наний все още не е прибрано от моргата. Очакваше се пристигането на баща ѝ и общото решение със съпруга Василий къде да бъде погребана.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини