От х:

Днес в x:

Следят пулса на недоносени бебета с дарение от Дарик

Новата апаратура е вече в действие

Два монитора за следене на виталните параметри на новородени недоносени деца получи Хасковското отделение по неонатология към Многопрофилната болница за активно лечение в града. Дарението е от традиционния Коледен благотворителен търг на Дарик радио и Gong.bg.

С новите апарати следим дихателната и сърдечната дейност на недоносени деца, обясниха от отделението. Там се радват на всяка нова придобивка, защото разполагат с остаряла апаратура. “Кувьозите ни са 35-годишни”. В отделението за новородени и недоносени деца в Хасково и досега работят с подобна на дарената апаратура, но когато има много бебета, тя недостига и лекарите изпитват затруднения. 

По традиция събраните средства Дарик дарява в полза на Фонда за терапии на деца аутисти и на Фондация „Нашите недоносени деца”. Последното издание на търга миналата Коледа събра 35 500 лв, които бяха разпределени поравно за двете каузи. С част от тези средства Дарик и Фондация „Нашите недоносени деца” закупиха 12 броя монитори, два от които бяха предоставени на Хасковското отделение.

Петото юбилейно издание на Коледния благотворителен търг на Дарик радио ще се проведе в ефира на радиото на 11-и декември тази година.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ro
    Ro6aviq hui
    10 0
    13:53, 10 дек 2014
    BRAVO na Darik radio,i Gong.bg.Za tazi blagotvoritelna postapka. Neka se namerqt pove4e takiva dobri hora kato vas. VIDENO E tova koeto ste napravili.BLAGODARQ VI
  • 2
    Dd
    dddd
    4 0
    16:16, 10 дек 2014
    Bravooooo
  • 3
    Do
    Doktore
    5 0
    21:31, 10 дек 2014
    Респект!!!

Видеа по темата

Последни новини