От х:

Днес в x:

Кметът на Странско получи почетен знак заради проявен героизъм след наводненията

Кметът на Странско Фильо Стоев с почетния знак - медал, връчен му днес

Кметът на село Странско Фильо Стоев получи почетен знак -медал "За хората с добри сърца" за проявен героизъм и саможертва при спасяването на съселяните си в потопа на 6 септември. Отличието е било връчено на селския управник днес по обяд в Съюза на българските журналисти в София.

Почетният знак -медал "За хората с добри сърца" се дава от фондация "Помогни на нуждаещите се", Колеж "Източен европейски образователен център" и Граждански форум "Съвет на нацията". Сред носителите му са световноизвестни учени, общественици, граждани и хора на дълга.

"Не се чувствам за герой, направих каквото трябваше за моето село. И другаде да беше, пак щях да се отзова на помощ и каквото мога - да направя", коментира пред журналисти днес Фильо Стоев.

Разказа, че ще постави медала при колекцията си спортни отличия, тъй като 15 години Стоев се е занимавал с борба.

"Този медал е по-ценен за мен, приемам го, но мисля, че не го заслужавам", каза кметът на Странско.

Положението в Странско малко по малко се нормализира, благодарение на акцията по почистване, предприета преди дни, коментира Стоев. Започва проветряване на 27-те къщи, наводнени при потопа на 6 септември.

Семействата, които живеят в тях, обаче няма да могат да изкарат зимата в домовете си, защото ще има влага и мухъл. Кметът ще търси вариант да бъдат приютени в къщи в селото, които не се обитават, но са годни за живеене.

В Странско са пристигнали и много дарения за хората, а също и храна за животните, строителни материали, техника.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини