От х:

Днес в x:

Масов развод в АБВ, Хасково бие шута на Първанов

Масово напускане на партията гласят за идната седмица всички общински структури на АБВ в Хасковско.

От Георги Първановата формация си тръгват всички членове от 8-те общински формации в хасковски регион, както и от Младежката организация. Това означава, че АБВ се оголва откъм Хасково с около 1000 души. Партията няма структури единствено в Стамболово, Любимец и Минерални бани.

Напускането ще бъде депозирано групово, обясни областният координатор на АБВ Минко Ангелов.

Разлъката тръгва заради разочарованието от обещанията на ръководството, че кандидат-депутатските листи за парламентарните избори ще се редят отдолу, обясни Ангелов. В проектолистата, гласувана от общинските съвети и на областно ниво той е бил посочен единодушно като водач за 29-ти МИР на АБВ.

Вместо това в късния следобед на неделя стана ясно, че лидерската позиция заменя Минко Ангелов с Емил Кало.

Буквално ден след това общинските структури насрочват свои съвети, за да обсъдят ситуацията. Първи глас надигат от Харманли с призив във Фейсбук към всички членове, симпатизанти и поддръжници на АБВ за оттегляне на доверието към централата.

Минко Ангелов потвърди, че е имал обещание от Георги Първанов, че е ще е водач на листата в Хасково и останал изумен от подмяната. „Аз съм, меко казано, обиден. И не толкова заради това, че мен излъгаха, а заради факта, че чрез мен подлъгаха младите хора. Имахме АБВ за една нова кауза и тръгнахме след нея, защото трябваше да е противовес на всичко онова, което се случва в БСП. В крайна сметка се оказа, че и в АБВ се работи по същата схема като на „Позитано“ 20“.

В отговор на въпроса как ще се случат чисто организационно нещата за АБВ в Хасковски регион в наближаващата предизборна кампания след създалата се ситуация, Ангелов заяви: „Петков да заповяда да води листата в Хасково, нали участва в обществения живот на града...или пък да дойде да изведе резултата в региона с кандидат-парашутист на 65 години. !“

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    МАНГО
    3 -2
    18:44, 30 авг 2014
    Жалко - имах намерение да гласувам за културен и интелигентен човек - ама нямал съм късмет. Явно ще се гласува пак за Делян - все ми се вижда най-начетен и културен. ББ пак удари кьоравото.
  • 2
    Ба
    баи КУРТИ КУРТЕВ
    0 0
    11:18, 1 сеп 2014
    Зако така лахувати лошо за наш герги от насто селу сирищник ба.
Последни новини